Ne daj bože

Naš reporter iz Kalinjingrada: Novinari nisu najgore što se “kockastima” može dogoditi

Marko Cvijanović

snimio Zlatko Horvat

snimio Zlatko Horvat

U jučerašnjim ranim popodnevnim satima pred Radissonom je bilo prilično “prometno”, a na djelu carevali - pirotehničari. Konkretno, provjeravali su sve šahte uokolo hotela i potom ih “pečatili” pur pjenom, uz budnu pozornost bivšeg povjerenika za sigurnost HNS-a, Zorana Cvrka, na kojemu je “profesionalna deformacija” očito ostavila traga.



U predvorju hotela Radisson blu, gdje će odsjesti hrvatski reprezentativci uoči utakmice s Nigerijom već izvjesno vrijeme traju postrožena pravila ponašanja. Policija je strogo ograničila kretanje gostima i prolaznicima, svodeći bilo kakav rizik na najmanju moguću mjeru.


U jučerašnjim ranim popodnevnim satima pred Radissonom je bilo prilično “prometno”, a na djelu carevali – pirotehničari. Konkretno, provjeravali su sve šahte uokolo hotela i potom ih “pečatili” pur pjenom, uz budnu pozornost bivšeg povjerenika za sigurnost HNS-a, Zorana Cvrka, na kojemu je “profesionalna deformacija” očito ostavila traga pa se na licu mjesta želio uvjeriti da će sigurnost reprezentativaca biti zajamčena tijekom svake minute njihova boravka u Kalinjingradu. Onoga trenutka kad je znatiželja hrvatskih novinara prerasla neka očito uvriježena načela ponašanja, glavni rukovoditelj akcije izgubio je strpljenje i jasno poručio:


– Zadržavanje i snimanje je zabranjeno, molio bih vas da se udaljite.





Budući da je odavno poznato kako s ruskom vojskom i policijom nema šale, ostatak fotografija snimljen je s propisne udaljenosti, a željezne su ograde pomaknute još malo dalje. Za svaki slučaj. Uz konstataciju da hrvatski novinari ipak nisu najgore što se “kockastima” može dogoditi u Kalinjingradu. Ne daj Bože…