Serie A

Napoli svladao Milan i zadržao vodeću poziciju

Hina

Reuters

Reuters



Vodeći sastav talijanskog nogometnog prvenstva Napoli u susretu je 13. kola na svom San paolu svladao Milan sa 2-0 (1-0).


Domaće je u vodstvo doveo Lorenzo Insigne u 34. minuti vješto izbjegavši zaleđe nakon dubinskog dodavanja Jorginha, na 2-0 povisio je Piotr Zielinski u 73. minuti na dodavanje Mertensa, da bi na konačnih 2-1 smanjio Alessio Romagnoli koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Napolija u drugoj minuti sudačke nadoknade.


Marko Rog igrao je za Napoli od 79. minute, dok je Nikola Kalinić odigrao čitav susret za Milan.




Napoli sada ima 35 bodova, četiri više uz utakmicu više od drugog Juventusa koji u nedjelju gostuje kod Sampdorije, dok je Milan sedmi sa 19 bodova.


Ranije u subotu je u rimskom derbiju Roma pobijedila Lazio također sa 2-1 (0-0), te je skočila na treće mjesto prvenstvene ljestvice, ima 30 bodova kao i četvrti Inter. Roma je povela u 49. minuti golom Diega Perottija iz 11-erca, a na 2-0 povisio je Radja Nainggolan u 53. minuti, kada je preciznim udarcem sa 18 metara zatresao mrežu. Utješni pogodak za Lazio zabio je Ciro Immobile u 72. minuti iz još jednog 11-erca. Vodećem strijelcu talijnaskog prvenstva to je 15. pogodak ove sezone. Lazio je sada pao na peto mjesto sa 28 bodova.