Lijepa osječka priča

Najmoderniji kamp i stadion bit će najveći trofej i dar građanima Osijeka u 2020. godini

P. N.

Ivan Meštrović/D. PETRIĆ/PIXSELL

Ivan Meštrović/D. PETRIĆ/PIXSELL

Podsjećam da smo mi sa četvrtim budžetom u HNL-u drugi na ljestvici i to kao najefikasniji u Ligi, izborili smo i polufinale Kupa, no uvijek težimo još boljem. Što se tiče nekih igračkih pojačanja, želja nam je povratak odbjeglih sinova koje su prijašnje, nekompetentne uprave olako puštale, rasprodajući naše obiteljsko srebro. U tom smislu smo osnovali i klupsku agenciju Ankos koja će se upravo time najviše i baviti - istaknuo je Meštrović,



OSIJEK Nogometaši Osijeka startali su s pripremama za drugi dio sezone, a u Gradskom vrtu je održana i prigodna konferencija za novinare na kojoj je sudjelovao i klupski predsjednik Ivan Meštrović. Na pitanja o ciljevima i ambicijama, odgovorio je kako su trofeji već osvojeni, aludirajući na sve ono što NK Osijek radi na stvaranju idealne infrastrukture i vrhunskih uvjeta za sve momčadi našeg prvoligaša…


– Mi smo pobjednici već zbog same činjenice da gradimo najmoderniji stadion i kamp Škole nogometa u ovom dijelu svijeta!  To će 2020. biti lijep poklon građanima Osijeka. Za mene je to već samo po sebi trofej i naš najveći uspjeh. Podsjećam da smo mi sa četvrtim budžetom u HNL-u drugi na ljestvici i to kao najefikasniji u Ligi, izborili smo i polufinale Kupa, no uvijek težimo još boljem. Što se tiče nekih igračkih pojačanja, želja nam je povratak odbjeglih sinova koje su prijašnje, nekompetentne uprave olako puštale, rasprodajući naše obiteljsko srebro. U tom smislu smo osnovali i klupsku agenciju Ankos koja će se upravo time najviše i baviti, istaknuo je Meštrović za klupske internet stranice, dodavši da je pobjeda i u tome što Klub uredno vraća i desetke milijuna kuna duga iz prijašnjeg razdoblja.


Uz predsjednika Uprave bio je i glavni direktor Igor Galić. Nije puno pričao o onome što je dosad napravljeno na Pampasu, nego se osvrnuo na ono što predstoji u bliskoj budućnosti:




Ostaje nam još nekih 18 mjeseci do onog trenutka kada će radovi biti završeni. Sljedeća je faza bušenje „pilota“ kojih će biti oko tisuću, a služe za postavljanje budućih temeljnih konstrukcija.


Trener Zoran Zekić je, pak, izrazio zadovoljstvo igračkim kadrom kojega trenutno ima na raspolaganju, ipak se nadajući i ponekom istinskom pojačanju u pojedinim linijama. Na popisu igrača koji će u nedjelju, 6. siječnja, krenuti put Malog Lošinja nema nekolicine pojedinaca koji su jesenas bili u kadru…


Šorša je odigrao najviše utakmica od svih igrača u aktualnom kadru i razumljivo je da si pokušava osigurati egzistenciju. Moguće je da će karijeru nastaviti u nekom od nama bliskih, prijateljskih klubova u inozemstvu. Nadalje, nema Pervana i Štrkalja koji su imali manju minutažu, dok bi Stavitski i M’Pinda u našim projekcijama bili u nastavku sezone priključeni B momčadi.


Nakon duže stanke u trenažni proces uključen je Muzafer Ejupi koji će ipak krenuti lakšim intenzitetom u odnosu na suigrače, a Zekić vjeruje kako će dosegnuti onu razinu kada je bio prvi strijelac Bijelo-plavih. Naime, testiranja su mu ohrabrujuća i svi se nadamo uspješnom povratku našeg centarfora. Sportski direktor Alen Petrović je na „pressicu“ došao s kapetanom Miletom Škorićem i vratarom Markom Malenicom koji su produžili ugovore do 2022. godine.


– Drago mi je da su naši ponajbolji igrači shvatili kakav je klub NK Osijek i odlučili produžiti vjernost. Oni su primjer i drugim suigračima, a što se tiče pojačanja, u završnoj smo fazi pregovora s nekolicinom igrača. Nisu slobodni na tržištu, pitaju se, dakako, i njihovi klubovi, pa uskoro iščekujemo odgovore. Prvenstveno razmišljamo o veznjacima, a pritom su nam u fokusu igrači koji su našim navijačima jako dobro poznati. S druge strane, postoji ogroman interes za aktualne prvotimce, a neke i „skrivamo“ od njih – našalio se sportski direktor.