Toni Jović

‘Nadam se da će moji profesori biti ponosni’: Bivši napadač “Rijeke” sportski je junak dana u BiH

Ivan Volarić

Vratar »Radnika« iz Bijeljine Mladen Lučić ostao je ležati bez svijesti poslije sudara s napadačem »Zrinjskog« Tonijem Jovićem, koji je munjevito reagirao



Igrala se 64. minuta prošlonedjeljne utakmice 1. kola Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine kada je na vrhu peterca došlo do snažnog sudara Tonija Jovića i Mladena Lučića, napadača aktualnog prvaka »Zrinjskog« i vratara »Radnika« iz Bijeljine. Gledatelji na tribinama stadiona pod Bijelim Brijegom su zanijemili, gostujući vratar ostao je nepomično ležati na travnjaku u besvjesnom stanju, a nekadašnji igrač »Rijeke« se munjevitom reakcijom prometnuo u sportskog junaka dana u susjednoj BiH.


– Išli smo sto posto na ničiju loptu, mislio sam izmaknuti loptu ispred njega, međutim, u tom trenutku sam udario kukom u nešto, ispostavilo se u vratarevu glavu. Pogledao sam ga i vidio da je na podu u čudnom položaju. Pretpostavio sam da je pao u nesvjest. Kada sam došao do njega bio je skroz izgubljen, malo sam ga protresao i vidio da ne reagira. Odmah sam ga okrenuo na bok, pokušao zavući prste u usta da mu izvučem jezik i spriječim gušenje. Nakon desetak sekundi počeo je dolaziti sebi, povikao sam da otvori usta, da mu mogu izvući jezik i tu me je poslušao. Ubrzo su došli fizioterapeuti i preuzeli sve na sebe. Mislim da sam prvu pomoć dobro odradio. Inače, dosta sam priseban u takvim situacijama, tek kasnije me uhvati nervoza kada sve prođe – govori 25-godišnji napadač rođen u Novoj Gradiški, koji je po završetku osnovne škole stigao u Rijeku na školovanje i u kadetsku momčad »bijelih«. Upravo mu je ta riječka epizoda pomogla da adekvatno reagira.


– Išao sam u srednju Medicinsku školu u Rijeci, zaručnica mi je liječnica i da to nisam napravio, propisno bih se osramotio!




Sigurno će biti ponosni njegovi profesori iz zubotehničarskog smjera riječke Medicinske škole.


– Nadam se da hoće! – nastavlja igrač koji je svojevremeno imao i profesionalni, trogodišnji ugovor s »Rijekom«, ali nikada nije odigrao ni minute za prvu momčad »bijelih« u službenim utakmicama. Kasnije je bio na posudbi u »Krku«, »Pomorcu« i »Grobničanu«, da bi dobrim igrama u »Borcu« iz Banja Luke zaslužio poziv iz Mostara.


– Bio sam dio one juniorske generacije »Rijeke« u kojoj su igrali Sluga, Miloš, Armando Mance… Nitko od nas tada nije dobio pravu priliku, pa nikada nisam upisao službeni nastup u dresu prvu momčadi »Rijeke«. Kasnije sam igrao po posudbama, a onda zajedno s Armandom Manceom otišao u nepoznato – BiH Premijer ligu – »Borac« iz Banja Luke. Iz »Zrinjskog« su me pratili duže vremena.


I mlađi brat Niko, također bivši junior »Rijeke«, krenuo je njegovim stopama. Trenutno nastupa za BiH drugoligaša iz Čapljine.


– Trebao je igrati u Prvoj ligi u GOŠK-u iz Gabele, ali je bilo problema s registracijom pa je otišao u drugoligaša iz Čapljine. Nadam se da će mi se na ljeto pridružiti u Mostaru. Stvarno sam zadovoljan u »Zrinjskom«! – rekao je nesuđeni riječki prvotimac.