Orijent vs. Croatia

Na Krimeji žele ostvariti i treću uzastopnu pobjedu u tjedan dana

Ivan Volarić

Kristijan Flego, napadač Orijenta 1919

Kristijan Flego, napadač Orijenta 1919

Sigurno da bi nova pobjeda dodatno podignula naše samopouzdanje, a takav niz mogao bi nas dovesti i u situaciju da se borimo za pozicije pri vrhu ljestvice - kaže napadač Kristijan Flego



RIJEKA Kristijan Flego ugradio je svoj drugoligaški prvijenac u drugu pobjedu nogometaša Orijenta 1919 nad Kustošijom, drugu uzastopnu u tekućem prvenstvu. Opatijac s pozamašnim stažom u omladinskom pogonu Rijeke stigao je na Krimeju ovoga ljeta iz redova opatijskog trećeligaša i po svemu sudeći povukao jako dobar potez.


– Jako sam zadovoljan, pogotovo s time kako klub radi i kakve su ambicije. Za mene je bitno da mogu igrati Drugu ligu, kao i mnogim drugim mladim igračima iz regije – govori 20-godišnji napadač kojega u prvom redu krasi silna energija koju ulaže u svaki duel i sprint na terenu. Takav pristup mora se prije ili kasnije isplatiti, u Fleginom slučaju – pogocima.


Energija


– Meni je primarno igrati, smatram da će onda golovi doći sami od sebe. Ne želim se opterećivati brojkama, napadač sam, trebao bih razmišljati o golovima, ali razmišljamo prvo kako pomoći ekipi – nastavlja Flego, jedan od plejade mladih igrača u svlačionici »crvenih«. Mnogi to vide kao hendikep, no s druge strane upravo ta mladenačka energija je prednost Krimejčana.


– Jedini nedostatak je neiskustvo, ali to kompenziraju Berković, Tadejević, Gerc… Ostatak momčadi su mladi igrači, ali mislim da i mi svojim angažmanom donosimo dodatnu energiju na utakmicama i treninzima. Neki kažu da je lakše igrati Treću nego Drugu HNL? Ne bih se složio… Iako, nije tako velika razlika, najveća je u tome što se Drugoj ligi igra brže – dodaje Flego.Nakon što su u razmaku od nekoliko dana dobili prvu (Šibenik) i posljednju momčad lige (Kustošija) Krimejčani danas dočekuju (16.30 sati) najbližeg susjeda na ljestvici – devetoplasiranu Croatiju iz Zmijavaca.

Trka presudna




– Nadamo se nastaviti pobjednički niz, jer dobro treniramo i radimo. Vjerujem da ćemo to ponovo naplatiti s pobjedom. Sigurno da bi nova pobjeda dodatno podignula naše samopouzdanje, a takav niz mogao bi nas dovesti i u situaciju da se borimo za pozicije pri vrhu ljestvice – rekao je Flego.


Trener Fausto Budicin ipak puno opreznije gleda na današnju utakmicu pa i klupske ambicije koje u prvom redu sežu do mirnog plova drugoligaškim vodama. Budicin naglašava da je u pitanju jako neugodan suparnik. Dobra vijest je da su na raspolaganju svi igrači osim registriranog, ali ozlijeđenog Antića.


– Svi osim Antića su zdravi, ali treba vidjeti kakva je razina umora kod igrača nakon što smo odigrali dvije utakmice u razmaku od nekoliko dana. Danas će od presudne važnosti biti trkačka komponenta. Ako ne budemo trkački na razini, nećemo moći parirati ozbiljnom protivniku kao što je Croatija. Naši gosti igraju dobro, imaju svoj prepoznatljiv stil igre, ali u posljednje vrijeme imaju problem s realizacijom.. Morat ćemo biti pametniji od njih… – rekao je trener Orijenta 1919.