'Bit će bili što su bili'

NOVI INCIDENTI U SPLITU: Huligani prekinuli konferenciju za novinare gađajući domaćina vrećicama s pijeskom i psećim izmetom

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Čelnici Građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" nakon ovog incidenta nisu prekinuli konferenciju, nego su istaknuli kako ih ovaj eksces neće obeshrabriti te da će i ubuduće nastaviti u javnosti argumentirano govoriti o stanju u nogometnom klubu Hajduk i o udruzi Naš Hajduk.



SPLIT – Tijekom današnja konferencije za novinare u splitskom hotelu Park, na kojoj su čelnici Građanske inicijative “Bit će Bili što su bili” kritički govorili o stanju u nogometnom klubu Hajduk i modelu angažmana udruge “Naš Hajduk”, u hotel je upalo nekoliko osoba odjevenih u crne jakne koji su bacili više plastičnih vrećica napunjenih pijeskom u smjeru stola za kojim su sjedili čelnici inicijative.


Jedna od vrećica napunjena pijeskom pogodila u tijelo predsjednika Građanske inicijative “Bit će Bili što su bili” Vedrana Bukovca, a druga je pogodila u glavu dopredsjednika te inicijative Ivicu Prnjaka. Nekoliko je vrećica prilikom udara o stol puklo, a pijesak se prosuo i na nekoliko obližnjih novinara.


Dalmatinski portal navodi da u vrećicama nije bio samo pijesak. Naime, pogođeni su kasnije shvatili da su uprljani psećim izmetom. 




Čelnici Građanske inicijative “Bit će Bili što su bili” nakon ovog incidenta nisu prekinuli konferenciju, nego su istaknuli kako ih ovaj eksces neće obeshrabriti te da će i ubuduće nastaviti u javnosti argumentirano govoriti o stanju u nogometnom klubu Hajduk i o udruzi Naš Hajduk.


“Ovaj eksces su napravili huligani i njime se šalje poruka koja nije dobra za Split, a to je da nije dozvoljeno demokratski i javno iznositi svoje mišljenje. Ovaj eksces je odraz ozračja u Splitu u kojem se ne smije uputiti nikakva kritika nogometnom klubu Hajduk i njegovu modelu,” rekao je Bukovac, ističući da će im ovaj incident dati dodatnu snagu u javnom angažmanu Građanske inicijative “Bit će Bili što su bili.”



“Ljudi se upravo zbog ovakvih stvari, to jest incidenata, boje javno govoriti o Hajduku i udruzi Naš Hajduk, ali mi u Građanskoj inicijativi se ne bojimo te ćemo govoriti i dalje s argumentima. Mi nismo totalitarno nego demokratsko društvo i imamo pravo iznijeti svoj stav,” poručio je Bukovac koji je pozvao mjerodavne službe i splitsku gradsku upravu i gradonačelnika da se aktivno uključe kako bi se”ubuduće spriječili ovakvi ekscesi.


Bukovac je kazao kako se i u splitski Gradskoj upravi, iako je Grad Split većinski vlasnik nogometnog Hajduka, plaše govoriti o tom klubu i udruzi Naš Hajduk upravo zbog ovakvih incidenata.