Kup Hrvatske

NIŠTA OD IZNENAĐENJA Pune tribine najveća su nagrada igračima Krka za povijesni doseg

Ivan Volarić

Krčke tribine bile su pune kao rijetko kada/V. KARUZA

Krčke tribine bile su pune kao rijetko kada/V. KARUZA

Veliki dobitak bile su pune tribine SRC Josip Pepi Uravić. Više od 500 gledatelja natiskalo se na tribinama. Među publikom je bilo i mnoštvo poznatih nogometnih lica, otočkih uglednika... Ipak je bio u pitanju povijesni događaj za krčki nogomet, najveća utakmica u povijesti kluba koja je ispunila svoju svrhu bez obzira na to što nogometaši krčkog trećeligaša nisu uspjeli prirediti senzaciju na travnjaku



KRK SRC Josip Pepi Uravić. Gledatelja: 600. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) 7. Strijelci: 0:1 Marić (5′-11m), 0:2 Hajradinović (39′), 0:3 Dugandžić (42′), 1:3 Brdar (45′-11m), 1:4 Pilj (61′), 1:5 Dugandžić (82′). Žuti karton: Con, Totić (Krk), Janža (Osijek).


KRK: Berković 5,5, Con 5,5, Kurolt 5,5, Čuturilo 6, Totić 6, Josipović 5,5, Zec 5,5 (od 79′ Mijić -), Golić 5,5, Brdar 6 (od 71′ Gibičar -), Frančišković 6 (od 60′ Alilović 5,5), Malinić 5,5.


OSIJEK: Santini -, Tomelin 6, Kamenar 6,5 (od 57′ Ćavar -), Lopa – (od 18′ Dugandžić 7), Škorić 6,5, Pušić 6,5, Grgić 6,5, Marić 7,5, Pilj 7, Hajradinović 7,5 (od 74′ Henty -), Janža 6.




U petoj minuti utakmica duga lopta iza leđa krčke obrane kao da je iznenadila domaću obranu. Hajradinović je izbjegao zaleđe, krenuo prema Berkoviću, a Con s leđa startao na napadača Osijeka. Sudac Bionda nije imao izbora pokazao je žuti karton Con i na bijelu točku s koje je Mirko Marić bio siguran. Novi semafor je pokazao da je na isteku 5. minute Osijek poveo 0:1. U tim trenucima svi krčki planovi o velikom iznenađenju i prodoru u četvrtfinale Kupa Hrvatske počeli su padati u drugih plan, iako je reakcije momčadim Tomislav Lopca bila više nego konkretna. Preselili su koliko su mogli težište igre na domaću polovicu, zaprijetili iz nekoliko prekida i prodora Brdara, možda uz malo sreće (Frančišković) mogli i do poravnanja, a onda je u 39. minuti Mirko Marić prošao po lijevom boku i poslužio povratnom loptom Hajradinovića za 0:2 u 39. minuti. Kada je tri minute kasnije Dugandžić glavom zabio i za 0:3 bilo je potpuno jasno da će u četvrtfinale osjetno kvalitetnija momčad Osijeka. Istina, Brdar je s bijele točke istekom prvoga poluvremena smanjio na 1:3, no vrlo brzo je Pilj četvrtim osječkim pogotkom ubio svaku nadu domaćina u preokret.


–  Znali smo da su Osječani puno jači, htjeli smo se više bazirati na obrani, ali nismo u tome uspjeli – govorio je nakon utakmice Neven Čuturilo, kapetan Krka. – Oni su zasluženi pobijedili, puno su kvalitetniji, jači tehnički i fizički od nas. Sigurno da nas je poremetio rani gol. Nismo očekivali da ćemo rano primiti gol, svi naši planovi odmah su pali u vodu. Možda se kod 3:1 probudio tračak nade, ali oni su ipak preozbiljna ekipa da bi dopustili da se mi vratimo. Ozbiljno su nas shvatili i to je nama najveća nagrada za sve ono dobro što radimo u prvenstvu.


A prvenstvo Bodulima donosi ove subote derbi protiv Vinogradara!


–  Neće nas ovaj poraz poremetiti uoči derbija. Više bi nas ispraznio da je bio neki tijesniji rezultat. Vinograda je za razliku od Osijeka za nas protivnik po mjeri! – poručio je Čuturilo.


Veliki dobitak bile su pune tribine SRC Josip Pepi Uravić. Više od 500 gledatelja natiskalo se na tribinama. Među publikom je bilo i mnoštvo poznatih nogometnih lica, otočkih uglednika… Ipak je bio u pitanju povijesni događaj za krčki nogomet, najveća utakmica u povijesti kluba koja je ispunila svoju svrhu bez obzira na to što nogometaši krčkog trećeligaša nisu uspjeli prirediti senzaciju na travnjaku.