Oproštajni bod

NENAD GRAČAN: Možda bi sve bilo drugačije da na početku turnira nismo bili impresionirani

Portal Novilist.hr

Nenad Gračan/Foto hns-cff.hr

Nenad Gračan/Foto hns-cff.hr

Na kraju smo pokazali kako se bori za boje naše reprezentacije. Igračima je ovo veliko iskustvo za sve što im slijedi u karijeri. S obzirom na određene probleme, prva nas je utakmica 'prekinula', a Rumunjska i Francuska u polufinalu potvrđuju koliko je kvalitetna bila naša skupina - kaže izbornik naše U-21 reprezentacije



ZAGREB Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan održao je poslije remija s Engleskom (3:3) završnu konferenciju za medije na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.


– Utakmica je bila odlična i čestitam igračima na pokazanom karakteru. Vraćali smo se tri puta nakon primljenih pogodaka iz situacija koje nam se nisu smjele dogoditi. Međutim, pokazali smo volju i želju. Engleska je u svim dosadašnjim utakmicama pokazala da ima veliku kvalitetu, bez obzira na pobjede Francuza i Rumunja. Svidjela nam se njihova igra, ali vidjeli smo da se može iskoristiti ono što riskiraju te smo im se suprotstavili dobrom, brzom tranzicijom.


Ozljede Brekala i Vlašića?


Sada se vidi koliko nam je Brekalo nedostajao u utakmicama s Rumunjskom i Francuskom, a nadam se da s Vlašićem nije ništa opasno, no treba čekati dijagnozu. Bilo je od početka problema s ozljedama i nedolascima pa u konačnici mogu biti zadovoljan


Završna ocjena?


Na kraju smo pokazali kako se bori za boje naše reprezentacije. Igračima je ovo veliko iskustvo za sve što im slijedi u karijeri. S obzirom na određene probleme, prva nas je utakmica ‘prekinula’, a Rumunjska i Francuska u polufinalu potvrđuju koliko je kvalitetna bila naša skupina. Možda bi sve bilo drugačije da je početak bio drugačiji, kada smo bili malo impresionirani. Ipak, dečki su vidjeli da mogu, da imaju kvalitetu i trebaju se kroz klubove nastaviti razvijati kako bi došli do A-reprezentacije.