Dinamo u Trnavi

NENAD BJELICA: Želimo pokazati gard pobjednika

Ivana Vaupotić

Dinamovi igrači su puni samopouzdanja uoči Trnave

Dinamovi igrači su puni samopouzdanja uoči Trnave

 U dosadašnjim europskim utakmicama pokazali smo da znamo i možemo odigrati kvalitetno u gostima. Spremni smo i jedva čekamo početak. Naravno, nadamo se pobjedi – poručio je trener »Dinama«, prije odlaska u Slovačku.



ZAGREB Danima se čekala utakmica koja bi »Dinamo« mogla lansirati prema proljeću u Europi, a sada je konačno došlo vrijeme za tih devedeset minuta istine. »Modrima« je večeras (18.55 sati) potreban barem bod na gostovanju kod »Spartaka« u Trnavi, kako bi uoči zadnja tri kola Skupine D Europske lige zadržali mjesto koje se u Formuli 1 naziva »pole position«.


– U dosadašnjim europskim utakmicama pokazali smo da znamo i možemo odigrati kvalitetno u gostima. Spremni smo i jedva čekamo početak. Naravno, nadamo se pobjedi – poručio je Nenad Bjelica, trener »Dinama«, prije odlaska u Slovačku.


Novi stoperi


Njegova momčad bit će lišena usluga standardnog stoperskog para, jer Emir Dilaver je i dalje ozlijeđen, a Kevin Theophile-Catherine ne smije nastupiti zbog crvenog kartona. Njihove pozicije zauzet će Marko Lešković i Dino Perić, iza kojih je odrađeni dvoboj s »Istrom 1961« u Puli prošle subote. Svi ostali igrači su zdravi i spremni, a Bjelica je na put poveo i dvojicu oporavljenika, Marija Šituma i Nikolu Mora.




Specifičnost večerašnjeg sučeljavanja u Trnavi predstavljat će i prazne tribine, kao posljedica rigorozne kazne koju je UEFA izrekla »Spartaku« zbog rasističkih ispada navijača.


– Na žalost, neće biti gledatelja. Znam da bi to nama moglo donijeti određenu prednost, ali tužno je igrati nogomet u takvom ambijentu – dodao je Bjelica.


Prošle sezone »Spartak« je osvojio prvenstvo Slovačke, a u kvalifikacijama Lige prvaka izbacivao je »Zrinjski« iz Mostara te varšavsku »Legiju«, a zatim ga je »Crvena zvezda« bacila na koljena tek u produžetku uzvratne utakmice. U zadnjem kolu kvalifikacija Europske lige »Spartak« je bio bolji od ljubljanske »Olimpije«.


– Radi se o momčadi koja nema individualnu kvalitetu poput »Fenerbahčea« i »Anderlechta«. Međutim, za razliku od tih klubova, »Spartak« ima momčadsku igru koja jako dobro izgleda. U pravilu se odlučuju na čekanje i prepuštaju inicijativu suparniku – objasnio je Bjelica.


Stari snovi


Na svom terenu »Spartak« je u međunarodnim utakmicama pobijedio »Zrinjski« (1:0) i »Anderlecht« (1:0), remizirao je s »Olimpijom« (1:1) te u produžetku izgubio od »Crvene zvezde« (2:1) i »Legije« (1:0) koja je na toj utakmici imala igrača manje od 37. minute. Sve navedeno vrlo jasno sugeriera da je u pitanju momčad koja se sa svojim stilom igre puno bolje snalazi na gostovanjima, kada suparnik sstvara pritisak.


– Jasno nam je da se moramo nametnuti od prve minute. Sigurno je da nas očekuje težak zadatak, ali to sigurno nije nepremostivo – rekao je maksimirski šef struke.


Ako se zna da modri ansambl za dva tjedna igra četvrto kolo Skupine D sa »Spartakom« u Zagrebu, više je nego jasno da se radi o velikoj prilici za ostvarenje sna dugog 48 i pol godina. Naime, »Dinamo« je zadnje proljeće u Europi dočekao 1970. godine, u četvrtfinalnom ogledu nekadašnjeg Kupa kupova sa »Schalkeom 04«.


– Ne razmišljamo o onome što bi moglo biti. Sada smo u potpunosti koncentrirani isključivo na ovu utakmicu. U Trnavi želimo pokazati pobjednički gard i ostvariti svoj cilj. Ne možemo skakati sa druge na šestu stepenicu. Moramo biti strpljivi i ići korak po korak – zaključio je Bjelica.