Sutrašnji derbi

NENAD BJELICA Vjerujem da ćemo biti bolji od Rijeke

Davor Kovačević

Nenad Bjelica/Foto D. KOVAČEVIĆ

Nenad Bjelica/Foto D. KOVAČEVIĆ

Iza nas su dva poraza od Rijeke u Hrvatskom kupu. Sve to je dosta svježe i bolno. Zbog toga sada želimo pred svojim navijačima pokazati da smo bolji od njih - kaže trener Modrih



ZAGREB Iako Dinamo ovog proljeća nije na razini koju je držao u prvom dijelu sezone, u Maksimirskoj 128 tvrde da nemaju razlog za zabrinutost. Jednostavno, svi su uvjereni da će stvari sjesti na svoje mjesto, počevši od sutrašnjeg derbija s Rijekom. Nije tajna da utakmica s Rijekom ima itekako veliku važnost za društvo iz Maksimirske 128.


Raspored HT Prve lige kaže da Dinamo već u srijedu gostuje kod Hajduka, što znači da bi eventualni kiks u sutrašnjem dvoboju otvorio apetit Splićanima. I ne samo njima…


– Iza nas su dva poraza od Rijeke u Hrvatskom kupu. Sve to je dosta svježe i bolno. Zbog toga sada želimo pred svojim navijačima pokazati da smo bolji od njih. Dobro smo se pripremili za ovaj derbi i imamo dovoljno razloga za optimizam. Uvjeren sam da će naša momčad imati jako dobru energiju za ovu utakmicu – objašnjava maksimirski šef struke Nenad Bjelica.




Naravno, bodovna prednost Dinama je vrlo opipljiva i ne bi se u potpunosti istopila čak i u slučaju da derbiji donesu poraze. No, sasvim je jasno da bi takav rasplet defintivno označio trenutak za uključivanje alarma u Maksimirskoj 128. Uz to, pozicija Nenada Bjelice sasvim sigurno bi bila uzdrmana. 


Opet, svaka medalja ima dvije strane. Eventualna pobjeda nad Rijekom definitivno bi vratila mir u redove aktualnog prvaka i otvorila bi prostor za nešto veće rotacije unutar udarne jedanaestorke. Uz to, odgovorni iz Maksimirske 128 bi u tom slučaju već mogli staviti šampanjac na hlađenje ako Hajduk ne osvoji bodove na gostovanju kod Osijeka.


– Svima nam je jasno da nas očekuje težak zadatak. Rijeka se stabilizirala kroz zadnje četiri utakmice, u kojima nije primila niti jedan gol. Jako dobro funkcioniraju u novom sustavu igre i vrlo su nezgodni u tranzicijama. U napadačkom dijelu momčadi imaju jako puno kvalitete, koju nose Čolak, Gorgon i Andrijašević. Međutim, vjerujem da ćemo biti bolji od Rijeke – tvrdi Bjelica.


Modri će morati voditi računa i o javnim opomenama jer čak šestorici igrača prijeti propuštanje derbija na Poljudu zbog žutih kartona. Doduše, Francois Moubandje ionako je osuđen na klupu za pričuve, što znači da je on u najmanjoj opasnosti. Međutim, Bjelici bi se lako moglo dogoditi da ostane bez kreativnog dijela veznog reda.


Naime, Gojak, Lovro Majer i Luka Ivanušec imaju po dva žuta karton. U istu kategoriju spadaju i kandidati za poziciju desnog beka, Sadegh Moharrami i Petar Stojanović, čiji je  nastup upitan zbog ozljede.