Novi trener

NENAD BJELICA ‘Dinamo je najveći klub koji sam ikad vodio. Dobro znam koji mi je prvi zadatak’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Trenersku karijeru Bjelica je započeo u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, a od 2016. pa do prije tjedan dana bio je trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana



Novi trener Dinama Nenad Bjelica (46) istaknuo je u srijedu da mu je psihološko podizanje momčadi uoči finala Kupa protiv Hajduka prvi zadatak.


»Sretan sam što sam ovdje i velika je čast voditi Dinamo, jer to je najveći klub u mojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri«, kazao je Bjelica na konferenciji za novinare.


Trenersku karijeru Bjelica je započeo u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, a od 2016. pa do prije tjedan dana bio je trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana.




Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka, a do kraja sezone očekuju ga još dvije utakmice, 19. svibnja igra protiv zaprešićkog Intera, a 23. svibnja očekuje ga finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.


»U taktičkom smislu nemoguće je napraviti nešto u tako kratkom roku, ali se može psihološki podići momčad i to je moj prvi zadatak. Mislim da imamo dovoljno dobru ekipu da dobijemo obje utakmice«, dodao je Bjelica.


Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine, a na kormilu »modrih« naslijedio je Nikolu Jurčevića, koji je smijenjen nakon samo dva mjeseca.


»Imam jasnu sliku što želim na terenu i ako treba ući u konfrontacije koje će poboljšati ekipu, spreman sam na to. Takav je moj karakter i mislim da me je Dinamo zato i angažirao. Svojim radom želim dovesti klub na razinu koja se očekuje«, izjavio je Bjelica, dodavši da će o igračkim pojačanjima razgovarati sa vodstvom kluba nakon završetka sezone.


Sportski direktor Dinama Marijan Vlak napomenuo je da nema nikakvih rezultatskih uvjeta kad su u pitanju utakmice sa Interom i Hajdukom:


»Bilo bi dobro da dobijemo ove dvije utakmice, ali nema nikakvog pritiska, niti rezultatskih uvjeta, jer nitko nema čarobni štapić«.