Potvrda vrijednosti

NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST Bruno Petković i Nikola Vlašić postali su u Trnavi nova snaga Hrvatske!

Marko Cvijanović

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Bruno Petković/Foto PIXSELL

U Kramarićevom odsustvu Hrvatska je s Petkovićem dobila kariku koja nedostaje, igrača dubine i protivničkih šesnaesteraca, podjednako važnog za momčad kada igra leđima okrenut golu, kada traži suradnju, igru »jedan na jedan« i završnicu u službi kontinuiranog napada



RIJEKA Postoje igrači koji lako prevare na prvi pogled. Tko bi, recimo, pomislio da će prvotimac zaprešićkog Intera, tada mlađahni Vedran Ćorluka, kojega nikad niste mogli vidjeti u sprintu i koji je nekako nezgrapno trčao na petama, jednoga dosegnuti karijeru planetarnih razmjera. Tko je, jednako tako, mogao pretpostaviti da će Bruno Petković, koji je u Dinamo došao na mala vrata poslije petogodišnjeg lutanja talijanskim nogometnim bespućima i bio rezerva dvama Marijima, Gavranoviću i Budimiru, preko noći postati velika zvijezda hrvatskog nogometa, jedan od najzaslužnijih što će »modri« igrati u Ligi prvaka i najbolji pojedinac u vjerojatno najnadahnutijoj izvedbi »kockastih« u novijoj povijesti.


– Najvažnija je pobjeda, ova tri boda su ogroman korak prema plasmanu na EURO. Bila je ovo osobno dobra predstava i odlična predstava cijele reprezentacije. Odigrali smo zaista odličnu utakmicu i to u svim aspektima. Bili smo agresivni, a prema naprijed smo kreirali niz prilika. Imali smo tridesetak udaraca prema protivničkim vratima, stvarno smo odigrali dobro – kaže Bruno Petković, koji je izludio slovačke stopere Milana Skriniara i Denisa Vavra, prvotimce milanskog Intera i Lazija, postigao prvijenac za kockaste u utakmicama natjecateljskog karaktera i na velikoj sceni potvrdio ogromne potencijale. A prije negoli se u Trnavi poigravao s najvrednijim braničem Serie A na uzalud je pokušavao ostaviti dublji trag na »čizmi«.


A što poslije fantastične trnavske igre kaže Nikola Vlašić?




– Hvala na čestitkama, lijepo je to što mi se događa. Dres s utakmice sa Slovačkom… Sačuvat ću ga za sebe kao uspomenu. Igrali smo odlično, prije prvog pogotka smo triput pogađali okvir gola. Imali smo niz odličnih prilika, ali kada smo zabili prvi, mogli smo do kraja i puno više. Što se moje igre tiče, zadovoljan sam. Sigurno je puno lakše igrati na poziciji polušpice i kada ti stižu lopte od Luke Modrića i Marcela Brozovića. Bilo je iznenađujuće lakše nego što sam mislio – kaže Nikola Vlašić koji je na okupljanje stigao opterećem manjim problemima s koljenom, ali ni zašto nije želio propustiti dvoboje sa Slovačkom i Azerbajdžanom. Tim više što je odmah poslije Rakitićeva otkazivanja rujanskih akcija bio prilično siguran da će protiv Slovačke igrati od prve minute – rekao je između ostaloga Vlašić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU