Doajen reprezentacije

NE SMETA MU KLUPA Ćorluka: ‘Za Hrvatsku sam spreman sjediti i na tribini treće kategorije!’

Marko Cvijanović

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Kako doživljavam takav status? Doživljavam to tako da bih za Hrvatsku bio spreman biti i na tribini, ako treba i u trećoj kategoriji tribine! Ma, momci igraju fenomenalno, nema razloga išta mijenjati i nadam se da će tako i nastaviti – kaže Vedran, doajen hrvatske reprezentacije



NIŽNJI NOVGOROD U sjeni veličanstvenih poteza u dvoboju s Argentinom pomalo nezapaženo je prošao stoti nastup u reprezentativnom dresu Vedrana Ćorluke, sedmoga hrvatskoga reprezentativca u »Klubu 100«. Klupa? Može! Ulazak u sudačkoj nadoknadi? Isto može! Čarli za primjer.


– Kako doživljavam takav status? Doživljavam to tako da bih za Hrvatsku bio spreman biti i na tribini, ako treba i u trećoj kategoriji tribine! Ma, momci igraju fenomenalno, nema razloga išta mijenjati i nadam se da će tako i nastaviti – kaže Vedran, doajen reprezentacije koji se potpuno podredio njezinim interesima.


Ćorluka je, uzgred, jedan od rijetkih reprezentativaca koji je igrajući za Hrvatsku nadigrao čak pet svjetskih prvaka: Italiju (prijateljska), Englesku (kvalifikacije za EP), Njemačku (EP 2008.), Španjolsku (EP 2016.) i Argentinu (SP 2018.).




– Ovo je jedna od najvećih pobjeda hrvatske reprezentacije. Odigrali smo jako dobru utakmicu, u prvom poluvremenu dogodile su se po dvije šanse na obje strane. Uspjeli smo ih držati nervoznim, bili su dosta plašljivi kad smo izlazili u kontre, tu smo ih ubili! Bolja smo momčad od Argentine na devet pozicija, svaka čast našim momcima! – ističe Vedran i dodaje: – Nikakav respekt nismo imali prema Argentincima znajući da smo bolji od njih, na što će se možda netko i nasmijati. A mi smo znali da ćemo doći do svoje šanse budemo li se držali našega plana.


Hrvati su učinili Messija potpuno nevidljivim na terenu, a to mu se zaista rijetko događa.


– Na tome Brozoviću kapa do poda, svaka mu čast! Luka Modrić je u toj utakmici bio sve ono što se od njega očekuje, jer on je naš najbolji igrač, jedan od najboljih na svijetu, ali Broz, Broz je »ubio« Messija! – naglašava Vedran.


Hrvatska je pobijedila jednog od favorita natjecanja… Čarli misli nešto drugačije.


– Ne znam na temelju čega su oni proglašavani favoritima, kada ništa nisu pokazali, ni u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ni u utakmici s Islandom. Mi trebamo težiti nečemu višemu, a ovu pobjedu treba uzeti kao nešto normalno. Bili smo momčine, bili smo pravi, i samo treba tako nastaviti! – zaključio je Čarli.