Bivši kapetan vatrenih

NAŠAO NOVI KLUB? Darijo Srna na korak do potpisa za PAOK

Marko Cvijanović

Reuters

Reuters

Trener PAOK-a je Razvan Lucescu, sin Srnina dugogodišnjeg trenera u »Šahtaru« Mircee Lucescua, koji je za kormilom ukrajinskoga giganta bio od 2004. do 2016. godine i sa Srnom zajedno osvajao trofeje



 Darijo Srna, bivši kapetan »Šahtara« i hrvatske nogometne reprezentacije vrlo je blizu potpisa za PAOK!? Srna je u Solunu na pregovorima s grčkim prvoligašem koji je kao drugoplasirana momčad tamošnjeg prventva izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.


Srnu je na solunskom aerodromu dočekao sportski direktor PAOK-a, nekadašnji slovački internacionalni sudac Luboš Michel. Pritom je vrlo znakovito da veza Srne i Michela nije od jučer. Michel je svojedobno obnašao funkciju predsjednika odjela za međunarodna natjecanja »Šahtara«. Ni to nije sve.


Trener PAOK-a je Razvan Lucescu, sin Srnina dugogodišnjeg trenera u »Šahtaru« Mircee Lucescua, koji je za kormilom ukrajinskoga giganta bio od 2004. do 2016. godine i sa Srnom zajedno osvajao trofeje (devet naslova prvaka Ukrajine, sedam domaćih kupova i Kup UEFA-e). U slučaju da potpiše za PAOK, bio bi to tek treći klub u karijeri bivšega hrvatskoga reprezentativca, poslije »Hajduka« (1999. – 2003) i »Šahtara«. Treninzima PAOK-a Srna se može priključiti već 22. lipnja kada mu istječe UEFA-ina suspenzija zbog dopinga.




Podsjetnika radi, Ukraijnski Nacionalni centar za borbu protiv dopinga izrekao je Srni 17-mjesečnu suspenziju, koju je Srna 22. rujna prošle godine dobrovoljno prihvatio. Budući da se suspenzija obračunava od dana uzimanja uzorka, dakle od 22. ožujka 2017. godine, Srna će pravo nastupa steći 22. kolovoza 2018. godine. Srna može početi trenirati dva mjeseca prije isteka suspenzije, odnosno 22. lipnja.