Liga prvaka

Moura: Messija možete zaustaviti samo ako ga vežete, ali imamo šanse

Ivana Vaupotić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Barcelona je odlična momčad i to moramo poštivati, ali naše šanse za prolaz u četvrtfinale nisu male – kaže prvotimac PSG-a uoči prvog susreta s Barcom



Nakon dva mjeseca i tjedan dana puze, Liga prvaka vraća se pod svjetla nogometne pozornice utakmicama osmine finala. Večeras će u Parizu snage odmjeriti PSG i »Barcelona«, a istodobno će u Lisabonu igrati »Benfica« i »Borussia« iz Dortmunda. Suvišno je isticati da će ova druga utakmica proći u debeloj sjeni sudara na Parku prinčeva.


– Milim da nema puno tajni između naših momčadi. Puno smo analizirali igru »Barcelone«, a njihov stručni stožer je sasvim sigurno na isti način obradio nas. Bit će to odlična utakmica sjajnih momčadi s puno odličnih individualaca. Naravno, taktika će imati određenu težinu, ali glavne uloge pripast će igračima – kaže trener PSG-a, Unai Emery.


Strahopoštovanje


Dio sa sjajnim individualcima u najvećoj se mjeri može primijeniti na napad »Barcelone«. Neymar, Luis Suarez i Leo Messi predstavljaju nogometnu silu koja kod svakog suparnika mora izazvati strahopoštovanje.




– Ne postoje momčadi koje je nemoguće pobijediti. Naravno, »Barcelona« je odlična momčad i to moramo poštovati, ali naše šanse za prolaz u četvrtfinale sasvim sigurno nisu male. A Messija se može zaustaviti samo tako da ga se zaveže, ha, ha… Moramo napraviti sve što je u našoj moći da lopta ne dođe do njega – objašnjava Lucas Moura, koji se preko dresa PSG-a želi vratiti u krug standardnih reprezentativca Brazila.


Katalonska momčad jučer je stigla u glavni grad Francuske i spremna je za veliki dvoboj. U redovima »Barcelone« vlada optimizam, blago začinjen izrazima poštovanja za suparnika.


– Uvijek želimo pobijediti i biti bolji. Svi u našoj svlačionici su rođeni za takve stvari, »Barcelona« je klub za najviše domete. Pobjede i trofeji, to je adrenalin koji sve nas tjera naprijed – tvrdi »Barcelonin« francuski branič Lucas Digne uoči povratka na Park prinčeva, gdje je proveo dvije sezone.


Ispod radara


Dvoboj u Lisabonu ne izaziva toliko pažnje, ali jasno je da ima što za ponuditi. U prvoj fazi Lige prvaka »Benfica« je na svom stadionu zabila tek po jedan gol na svojim domaćim utakmicama s »Bešiktašem« (1:1), kijevskim »Dinamom« (1:0) i »Napolijem« (1:2). S druge strane, »Borussia« je sa 21 postignutim golom postavila novi rekord efikasnosti u fazi natjecanja po skupinama. Doduše, prošlog vikenda je i doživjela poraz na gostovanju kod skromnog »Darmstadta«.


– Ta utakmica je prošla »ispod radara«, svi su očekivali našu pobjedu. Po svemu sudeći, imamo problema kada nismo na glavnoj pozornici. Pod svjetlima reflektora smo uvijek fokusirani i pružamo svoj maksimum. Vjerujem da ćemo u Lisabonu biti na toj razini. Znam da će većina pratiti zbivanja u Parizu, ali ovo je Liga prvaka – zaključuje trener »Borussije« Thomas Tuchel.