Novo priznanje

Modrić najbolji igrač, Dalić drugi trener u izboru IFFHS-a

P. N.

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS



MADRID Kapetan hrvatske reprezentacije i vezni nogometaš Real Madrida Luka Modrić dobio je nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). Modrić je osvojio 272 boda, 128 više od drugoplasiranog napadača Lionela Messija, izvijestila je ta organizacija sa sjedištem u Švicarskoj. Treći je belgijski nogometaš Eden Hazard, igrač engleskog prvoligaša Chelsea, sa 114 bodova. Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je ovo ljeto prešao iz Real Madrida u Juventus, nalazi se na desetom mjestu sa pet bodova.


U glasovanju su sudjelovali suradnici IFFHS-a u 90 zemalja.


U ponedjeljak će časopis »France Football« dodijeliti u Parizu svoju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, a jedan od kandidata je Modrić.


Didier Deschamps je proglašen najboljim izbornikom, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić zauzeo je drugo mjesto, dok je titula najboljeg trenera pripala Zinedineu Zidaneu. Deschamps je osvojio 304 boda, a Dalić 198. Trećeplasirani, izbornik Belgije Roberto Martinez osvojio je 84 boda. Iza Zidanea je Jürgen Klopp, trener Liverpoola, a treći je trener Manchester Uniteda Pep Guardiola.