Puni dojmova

Modrić i Rakitić poručili: Vratilo nam se nakon 2008.

Hina

Ivan Rakitić / foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Ivan Rakitić / foto HINA/ Damir SENČAR /ds



NIŽNJI NOVGOROD Nakon što je u prve dvije utakmice SP-a bio proglašen igračem utakmice, hrvatski kapetan Luka Modrić umalo je postao tragičar u susretu osmine finala SP-a protiv Danske. Modrić je naime, u 116. minuti promašio kazneni udarac za pobjedu.


No, prilikom raspucavanja jedanaesteraca preuzeo je odgovornost, ponovo pucao i zabio.


“Bio sam siguran da ću zabiti i prvi, kao i drugi. Ali prvi nisam pogodio. U posljednji trenutak sam promjenio odluku gdje ću pucati, ali nije ispalalo dobro,” kazao je Modrić dodavši: “Najvažnije je da sam zabio drugi jedanaeserac. Kasnije je trebalo imati, neću upotrijebiti tu riječ, ali najbitnije je da sam ga zabio. Suba je bio fantastičan, obranio je tri jedanaesterca.”




Modrić je istaknuo kako se napokon i nama vratilo nakon ‘bečke tragedije’ i poraza od Turske u četvrtfinalu EP-a 2008.


“Bila je ovo velika patnja, ali vratilo nam se nakon 2008. godine. 


U četvrtfinalu Hrvatsku očekuje Rusija koja je iznenađujuće pobijedila Španjolsku.


“Rusija je priredila iznenađenje, pokazala je veliku borbenost, želju i volju i sigurno nas čeka teška utakmica. Nama je bilo najvažnije proći ovu prepreku, sada smo prošli ovu psihološku barijeru. Vjerujem da možemo još daljem, ova ekipa to zaslužuje,” kazao je Modrić poručivši kako će i dalje pucati kaznene udarce.


Posljednji, odlučujući jedanaesterac izveo je Ivan Rakitić.


“Ova generacija ne može jednostavno. Bila je ova utakmica koja je podsjećala na onu iz 2008. I tamo smo imali prolazak u rukama, kao i sada s ovim penalom u produžetku. Prvo nam je kroz glavu proša Beč, ali imali smo vjeru,” kazao je Rakitić.


Veznjak Barcelone je otkrio kako mu je prije utakmice supruga rekla da će biti jedanaesterci i da će on odlučiti. Na koncu se tako i pokazalo.


“Svi smo potrošeni nakon ove utakmice, vjerujem kao i svi. Emocije su na sve strane,” kazao je.


Osvrnuo se i na četvrtfinale u Sočiju protiv domaćina Rusije.


“Još jednom se pokazalo da je sve moguće. Rusija je imala jedan udarac na gol i prošla je dalje. Moramo se dobro spremiti, ali i uživati u ovome,” dodao je Rakitić.