Uvertira utakmice seniora

Mlada ekipa Dinama pobjedom nad Cityjem izborila doigravanje juniorske Lige prvaka

Hina

Foto/Goran Stanzl/PIXSELL

Foto/Goran Stanzl/PIXSELL

Pobjednički pogodak postigao je Antonio Marin u 20. minuti, sjajno izvedenim slobodnim udarcem s više od 20 metara

ZAGREB – Mlada momčad Dinama igrat će u doigravanju juniorske Lige prvaka nakon što je u posljednjoj utakmici grupne faze na stadionu Hitrec-Kacijan u Zagrebu pobijedila Manchester City sa 1-0 (1-0) i tako osvojila drugo mjesto u skupini C.Pobjednički pogodak postigao je Antonio Marin u 20. minuti, sjajno izvedenim slobodnim udarcem s više od 20 metara.

Dinamu je uoči posljednjeg kola imao izglede i za osvajanje prvog mjesta koje je donosilo izravan plasman u osminu finala, ali je ta prilika propala pobjedom Atalante 2-1 na gostovanju kod Šahtara.


Atalanta je osvojila prvo mjesto u skupini sa 13 bodova, dok je Dinamo završio kao drugi sa 11 bodova. Manchester City je ostao treći sa sedam bodova, a Šahtar je zauzeo zadnje mjesto sa dva boda.


Dinamo će suparnika u doigravanju saznati na ždrijebu u ponedjeljak, 16. prosinca, kad će drugoplasirane momčadi iz juniorske Lige prvaka biti spojene s momčadima koje su doigravanje osigurale kroz tzv. “Put nacionalnih prvaka”.




Dvoboji doigravanja na rasporedu su 11. i 12. veljače, a igrat će se jedna utakmica u kojoj će domaćin biti momčad koja je prošla kroz “Put nacionanih prvaka”. Mogući Dinamovi suparnici su Derby County (Engleska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Midtjylland (Danska), Porto (Portugal), Rangers (Škotska), Real Zaragoza (Španjolska) Rennes (Francuska) i Šerif Tiraspolj (Moldavija).