Novca za riječki sport - nema

Mišković: Razočaran sam riječkim gospodarstvenicima

Ivan Volarić



RIJEKA Predsjednik NK Rijeke Damir Mišković ističe da, osim u Rijeku, neće više ulagati u riječki sport dok se ne pridruže i ostali riječki gospodarstvenici.


– Osobno sam jako razočaran. Mislio sam da će, ako mi pomognemo određeni klub, to motivirati i druge da pomognu. Nažalost, dogodilo se suprotno. Najviše me ražalostilo jer smo projektom »Zajedno smo Rijeka« mislili napraviti »pool« od par sportova i okupiti sponzore koji će zajedno podupirati te klubove. Imali smo puno ideja u tom smislu, od zajedničkih ulaznica i dresova pa do sponzora, dakle da se riječki sport podigne na mjesto gdje bi trebao biti. Imali smo razrađen sustav financiranja i pomoći klubova koji nažalost ovoga puta nije prepoznat. Mogu shvatiti, možda stvarno nema novaca, ali onda će se riječkom sportu početi događati puno gore stvari nego do sada.


Na pitanje smatra li da je doista moguće kako u gradu koji s okolicom ima više od 200 tisuća stanovnika nema tvrtke koja je u stanju sponzorirati zdrav klub s recimo milijun kuna godišnje, Mišković kaže da se može govoriti o problemima u gospodarstvu, ali…




– Nešto je i pitanje volje i želje da se to napravi. Ne vjerujem da je sve tako crno kao što se prikazuje.