Orijent 1919 vs. Osijek

Miro Iličić majstorijom zapalio ispunjenu Krimeju i ukrasio poraz od Osijeka

Ivan Volarić

Dobro ispunjene krimejske tribine vidjeli su sasvim pristojan nogomet/V. KARUZA

Dobro ispunjene krimejske tribine vidjeli su sasvim pristojan nogomet/V. KARUZA

Utakmicom protiv Osijeka počela je proslava stote obljetnice Orijenta. Ako je suditi po prvoj utakmici na Krimeji će se ove godine imati što vidjeti. Krimejčani su bili ravnopravan suparnik uglednom prvoligašu na čijim igračima je bilo vidljivo da su dvadeset dana na pripremama, željni doma i obitelji. To nimalo ne umanjuje dobar otpor i solidnu igru odabranika Marina Mikca



RIJEKA Stadion na Krimeji. Gledatelja: 1000. Sudac: Marin Rožman. Pomoćnici: Marušić i Perkov (svi Rijeka). Strijelci: 0:1 Marić (14′), 0:2 Pilj (26′), 1:2 Iličić (55′). Žuti kartoni: Babić (Orijent 1919)


ORIJENT 1919: Herman (od 87′ Benulić), Vidas (od 83′ Marić), Mohorovičić (od 64′ Babić), Jergović (od 84′ Čanković), Andrić (od 74′ Hasičić), Žeželj (od 87′ Jovanović), Fatić (od 74′ Fumić), Weitzer (od 69′ Casorella), Monjac (od 74′ Srzentić), Iličić, Gerc (od 64′ Mioč).


OSIJEK: Malenica, Grgić (od 46′ Šutalo), Gutier (od 46′ Bagadur), Škorić (od 46′ Lončar), Janža (od 46′ Radeljić, od 79′ Talys), Pušić (od 46′ Ćavar), Henty (od 46′ Marin), Boban (od 46′ Dugandžić), Marić (od 61′ Ejupi), Bočkaj (od 46′ Kamenar), Pilj (od 46′ Špoljarić).




U 55. minuti utakmice lopta je stigla do Mire Iličića na vrhu kaznenoga prostora. Gostujući branič Lončar je stajao u bloku, a napadač Orijenta udarcem iz mjesta, untarnjim dijelom desne kopačke, poslao loptu u gornji lijevi kut nemoćnog vratara Malenice. Krimeja je eksplodirala od radosti, Iličić majstorskim pogotkom podigao oko tisuću gledatelja na noge. Zapljeskalo je i tridesetak pripadnika Kohorte koje je uprava Orijenta 1919 na početku utakmice počastila roštiljem i pivom. Onako kako to i dolikuje svečarskom trenutku u koje su se uklopili gosti u većem dijelu utakmice. Što bi osječke kolege rekle bili su – darežljivi u fazi obrane, samim time rado viđeni gosti na rođendaskoj fešti Krimejčana.


Utakmicom protiv Osijeka počela je proslava stote obljetnice Orijenta. Ako je suditi po prvoj utakmici na Krimeji će se ove godine imati što vidjeti. Krimejčani su bili ravnopravan suparnik uglednom prvoligašu na čijim igračima je bilo vidljivo da su dvadeset dana na pripremama, željni doma i obitelji. To nimalo ne umanjuje dobar otpor i solidnu igru odabranika Marina Mikca posebno napadača Mire Iličića koji je još jednom iskazao prvoligaški potencijal.