Traži se trener

Michael Carrick privremena zamjena za Josea Mourinha

Hina

Sky Sports tvrdi da će bivši veznjak Uniteda voditi treninge prve momčadi, ali da on neće trenirati klub do kraja sezone. Naime, Carrick nema potrebno trenersko iskustvo, a vodstvo kluba želi zaustaviti nazadovanje na ljestvici i kvalificirati se za Ligu prvaka sljedeće sezone.



LONDON Nakon što je Manchester United u utorak objavio da je smijenio Portugalca Josea Mourinha, britanski mediji su objavili ime njegove privremene zamjene na klupi engleskog prvoligaša.  Kako javlja Sky Sports Michael Carrick će privremeno preuzeti vođenje kluba, dok ne nađe trajno rješenje.


Sky Sports tvrdi da će bivši veznjak Uniteda voditi treninge prve momčadi, ali da on neće trenirati klub do kraja sezone. Naime, Carrick nema potrebno trenersko iskustvo, a vodstvo kluba želi zaustaviti nazadovanje na ljestvici i kvalificirati se za Ligu prvaka sljedeće sezone.


Mourinho je smijenjen nakon lošeg početka sezone, ManU je šesti na ljestvici sa 26 bodova u 17 utakmica. Portugalac je Manchester United vodio dvije i pol godine i u 144 utakmice je upisao 84 pobjede. U prvoj sezoni na klupi s Manchester Unitedom je osvojio Europsku ligu i Liga kup i prvenstvo je završio na drugom mjestu. Njegov odlazak s klupe izazvao je reakcije u svijetu nogometa kao i nagađanja tko će ga zamijeniti.




– Imao sam sreću da provedem neko vrijeme na treninzima Tottenhama i smatram da je on (Mauricio Pochettino) idealan kandidat. United je pokušavao s trenerima koji su osvajali europske kupove, pokušali su s trenerima koji su osvajali europske lige. Mislim da trebaju nekoga koji ispunjava tri ključna zahtjeva nogometnog kluba, a to su promicanje mladih, zabavan nogomet i pobjeđivanje – izjavio je bivši kapetan Manchester Uniteda Gary Neville, reagirajući na vijest o smjeni Mourinha.


– S obzirom na to da United zaostaje za 19 Liverpoolom nakon 17 utakmica i na to da je većina igrača ispod svoje najbolje razine, a Mourinhu je bilo dopušteno da potroši stotine milijuna na te igrače, razlaz je, čini se, bio neizbježan. Čini se da je glavni razlog za njegov otkaz sada zaustaviti masovni egzodus najboljih igrača iz Uniteda sljedeći mjesec – smatra bivši engleski reprezentativac Gary Lineker.


– Mislim da je Mourinho znao što mu se sprema. Nisam iznenađen… uz sav taj novac koji je potrošio i kako igrači igraju sada… Rekao sam u nedjelju da ne vidim svjetlo na kraju tunela za njega – kazao je bivši trener Liverpoola Graeme Souness.


– Neizbježno je riječ koju bih ja upotrijebio. Mourinho je morao otići na kraju – dodao je bivši napadač engleske reprezentacije Michael Owen.


Najprivlačnije ime koje se u medijima spominje kao trajna zamjena za popularnog »Moua« je Zinédine Zidane. Slobodan od iznenadnog odlaska iz Real Madrida ovo ljeto, Francuz je ušao u povijest nakon što je osvojio treći put zaredom Ligu prvaka 2018.


Britanski mediji spominju i neka druga imena: Antonia Contea, Mauricia Pochettina, Laurenta Blanca pa čak i Ryana Giggsa, nekadašnjeg idola kluba, a sada izbornika Walesa.