Copa America

Messija slomio novi poraz od Čilea, prestaje igrati za argentinsku reprezentaciju

Hina

Reuters

Reuters

Ovaj novi neuspjeh, nakon finala SP 2014 (Njemačka slavila sa 1-0) i Cope 2015., još je jedan osobni udarac za 29-godišnjeg Messija koji je sa svojim klubom Barcelonom osvojio sve, ali s reprezentacijom nema ni jedan trofej



Čile je drugi put zaredom postao pobjednik Copa Americe nakon što je u nedjelju u East Rutherfordu u finalu bio bolji od Argentine nakon izvođenja jedanaesteraca.


Jedan od najboljih nogometaša svijeta Lionel Messi je nakon ovog poraza, drugog u dvije godine od Čilea u finalu, izjavio da prestaje igrati za reprezentaciju. Argentina je zadnji put naslov pobjednika Copa Americe osvojila 1993.godine.


Kao i 2015., finale Copa America 2016 je odlučeno nakon izvođenja jedanaesteraca i kao i u sprnju prošle godine Argentinci su se slomili i otišli praznih ruku treći put u tri godine.




Čileu je ovo drugi naslov u povijesti nakon što su bili hladnokrvniji prilikom izvođenja kaznenih udaraca (0-0 nakon produžetaka, 4-2 poslije izvođenja kaznenih udaraca).


Dvije momčadi odigrale su bez pogodaka u regularnom dijelu utakmice, a onda i u produžecima. Obje su reprezentacije igrale s po deset igrača nakon što su isključeni Marcelo Diaz za Čile u 28. minuti i Marcos Rojos za Argentinu u 43.


Dobru priliku za Argentinu je imao Gonzalo Higuain u 21. minuti kada se našao sam ispred čileanskog vratara Claudia Brava, ali je promašio. Čile je čekao do 79. minute da zaprijeti Sergiu Romeru kada priliku za gol nije iskoristio Eduardo Vargas.


U produžecima je Čile, opet zahvaljujući Vargasu, imao priliku za gol u 99. minuti, ali je dobro reagirao argentinski vratar. A u sljedećoj je minuti Bravo spasio svoju momčad nakon loba Javiera Mascherana.


Izvođenje kaznenih udaraca počelo je loše za Čile nakon što je udarac Artura Vidala zaustavio Romero, no Messi, prvi izvođač za Argentinu, je promašio gol, a nakon njega je to učinio i Lucas Biglia, dok su Čileanci u nastavku bili precizni s bijele točke.


Messi, jedan od najboljih nogometaša svijeta još jednom nije uspio Argentini donijeti prvi naslov pobjednika Copa Americe nakon 1993. Ovaj novi neuspjeh, nakon finala SP 2014 (Njemačka slavila sa 1-0) i Cope 2015., još je jedan osobni udarac za 29-godišnjeg Messija koji je sa svojim klubom Barcelonom osvojio sve, ali s reprezentacijom nema ni jedan trofej.