Zlatko Dalić

Melnjak je jedini hrvatski lijevi bek koji standardno igra zadnjih šest mjeseci

P. N.

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Gledali smo ga kako igra te razgovarali s ljudima u Turskoj, sve što smo čuli je pozitivno. Benković igra dobru sezonu u Celticu te se oporavio od ozljede. Vjerujem da s pozivima novim igračima nismo pogriješili - rekao je Dalić



ZAGREB Izbornik Zlatko Dalić naglasio je prigodom objave popisa igrača kako su Vatreni svjesni da protiv Walesa moraju ciljati na tri boda:


Igrači su svjesni situacije te znaju da protiv Azerbajdžana i Mađarske nismo bili dovoljno dobri. Nakon Mađarske, jasno nam je da protiv Walesa moramo ciljati na tri boda, a siguran sam da će nam sjajni navijači u tome pomoći.


Lipanj već dugo slovi kao problematičan termin za kvalifikacijske utakmice, što je istaknuo i Dalić:




– Ovo je teška utakmica koju ćemo k tome igrati i u teškom terminu i satnici. Iskustva u lipnju nisu najugodnija, no nemamo puno izbora i svakako se nećemo time opravdavati. Nadam se da će igrači doći spremni na pripreme, a drago mi je i što imamo više od tjedan dana kako bismo se pripremili za utakmicu.


Neki od igrača, poput onih koji igraju u njemačkoj Bundesligi, imat će i desetak dana odmora prije okupljanja te će se moći potpuno pripremiti za kvalifikacijsku utakmicu protiv teškog protivnika.


– Igrači koji su završili s klupskim natjecanjima dobili su programe kako bi došli spremni na okupljanje, no siguran sam da će mnogima od njih nekoliko dana odmora prije okupljanja dobro doći. Jasno mi je kako su ih klubovi maksimalno iscrpili, ali igrači su svjesni što ih čeka protiv Walesa te znaju da moraju biti pravi. Ne smijemo podcijeniti Wales. Svaki njihov igrač ima poseban motiv, a Bale je posebno velika opasnost. Međutim, naći ćemo rješenje i pokušat ćemo ih zaustaviti – poručio je Dalić. 


Izbornik se osvrnuo i na nova imena na popisu, Filipa Benkovića i Darija Melnjaka:


– Prethodnih nekoliko mjeseci obilazili smo igrače te ovo vidimo kao šansu da pojačamo momčad. Melnjak je jedini hrvatski lijevi bek koji standardno igra zadnjih šest mjeseci. Gledali smo ga kako igra te razgovarali s ljudima u Turskoj, sve što smo čuli je pozitivno. Benković igra dobru sezonu u Celticu te se oporavio od ozljede. Vjerujem da s pozivima novim igračima nismo pogriješili.


Dalić je na svom popisu naveo i četvoricu igrača koji će sredinom lipnja putovati na U-21 Europsko prvenstvo u Italiji i San Marino te je uputio pretpozive Miji Caktašu i Mili Škoriću koji će se priključiti Vatrenima za prijateljsku utakmicu protiv Tunisa:


Razgovarao sam s igračima i dogovarao termine kada će nam se priključiti na pripremama. Igrače mlade reprezentacije prepustit ću izborniku Gračanu odmah nakon 8. lipnja kako bi se pripremali za U-21 Europsko prvenstvo. Za prijateljsku utakmicu protiv Tunisa pridružit će nam se Caktaš i Škorić, kojima smo uputili pretpozive.