Pod stijenama

Matjaž Kek: Ambijent na Kantridi bit će za pamćenje!

P. N.

Matjaž Kek/D. LOVROVIĆ

Matjaž Kek/D. LOVROVIĆ

Sada sam u Mariboru i već je priča krenula u Sloveniji. Puno je upita za karte. Nadam se samo da će vrijeme biti dobro da ne bi podzemne vode negdje izbile na površinu travnjaka! - kaže trener Rijeke



RIJEKA Matjaž Kek gostovao je kao i obično ponedjeljkom ujutro u eteru Radio Rijeke, odnosno kultnoj emisiji Pod stijenama Kantride.


– Moramo zadržati voljni moment, trku i borbenost iz Maksimira, ali na planu igre se vidjelo da moramo još puno toga napraviti. Očito je bilo da su ostale posljedice nakon svega što se događalo. Puno smo pričali, razgovarali, ukazivali na stvari koje moramo popraviti. Dinamo je Dinamo, vidjelo se na njima da je iza njih utakmica tijekom tjedna. I bolja Rijeka je gubila u Maksimiru i to s više golova razlike. Čestitke igračima, ovo je potvrda da imaju potencijal, ali kada se sve to skupa složi. Igrači su pokazali dobar gard i ja im čestitam na tome, ali normalno je da ja volio da ima više tečnosti u našoj igri. Na planu igre imamo puno toga za raditi – rekao je trener Rijeke pohvalio europsko suđenje Strukana i osvrnuo se na za njega posebnu utakmicu protiv Maribora na Kantridi nadolazeće subote. 


– Normalno da se sada prebacuje zanimanje za utakmicu na stadionu koji je puno toga dobroga donio silnim generacijama koje su dočekale da Rijeka postane prvake.  Drago mi je došlo do te utakmice. Sada sam u Mariboru i već je priča krenula u Sloveniji. Puno je upita za karte. Nadam se samo da će vrijeme biti dobro da ne bi podzemne vode negdje izbile na površinu travnjaka! Još jednom bi pozvao sve koji mogu doći do karata da dođu do njih. Bit će to susret dva europska protivnika, Maribora koji je ispao od Glasgow Rangersa. Dobra su ekipa, formirana, dobili su zadnju prvenstvenu utakmicu u gostima 5:1. Susret je to sa starim prijateljima, ali prije svega razmišljanje kako prezentirati Rijeke i nekim igračima dati minutažu, odnosno podignuti ih u formi u ambijentu koji će sigurno biti za pamćenje – poručio je Kek.