SP Rusija

Mascherano: Nismo favoriti za naslov prvaka, ali u nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti

Hina

REUTERS

REUTERS



Nogometaši Argentine, koji se nalaze na osmodnevnim pripremama u Barceloni, ne smatraju se favoritima za osvajanje naslova Svjetskog prvaka, no pokušat će opravdati očekivanja publike u toj južnoameričkoj zemlji.


»Moramo biti pametni i ne umisliti si da smo na najvišoj razini. Reprezentacije poput Francuske, Njemačke, Brazila i Španjolske su iznad nas. To su pokazale svojom igrom i time što već neko vrijeme izgledaju postojano«, rekao je Javier Mascherano u razgovoru za argentinsku televiziju TyC Sports. »No u nogometu ne pobjeđuje uvijek favorit«, dodao je.


Slično razmišljanje ponudio je prošli tjedan i kapetan Lionel Messi. Mascherano, 33-godišnji igrač kineskog Hebei Fortunea, napominje kako se argentinski reprezentativci dobro osjećaju trenirajući na pomoćnom igralištu njegovog bivšeg kluba Barcelone.




»Puni smo želje, to se može vidjeti na svakom našem treningu. Mi smo realni, znamo u kakvoj smo situaciji, ali isto tako puni motiva da na Svjetsko prvenstvo stignemo što bolje pripremljeni«, kazao je Mascherano kojeg nazivaju »Šefić«. On je 143 puta nastupio za Argentinu.


Argentina će Svjetsko prvenstvo u Rusiji otvoriti 16. lipnja utakmicom s Islandom, a onda joj slijedi odmjeravanje snage s Hrvatskom i Nigerijom.


Argentinci su na prošlom Svjetskom prvenstvu 2014. izgubili u finalu od Njemačke s 1-0 primivši gol u 113. minuti.


»To što se dogodilo na zadnjem prvenstvu ne smije nam biti nikakvo opravdanje za to kakvi smo sada. Možemo biti konkurentni i odigrati dobro prvenstvo«, rekao je Mascherano.


Također su izgubili i u dva finala Copa Americe nakon čega su uslijedile brojne kritike u Argentini. »Tada smo bili favoriti, ali nismo pobijedili. No nogomet jest lijep jer ne pobjeđuju uvijek favoriti. Zato nogomet i gleda toliko puno ljudi. Ali sada, malo po malo, ostavljamo sumnje iza sebe«.


Argentinci su prošli tjedan pred svojom publikom pobijedili Haiti sa 4-0 nakon što su u ožujku bili poraženi s 1-6 u Španjolskoj. U subotu gostuju kod Izraela u posljednjoj pripremnoj utakmici, a onda putuju u Rusiju.