Napadač Juventusa

Marko Pjaca opet na terenu: Radujem se svakoj utakmici i treningu

Marko Cvijanović

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nema gore za sportaša nego biti pored terena i gledati suigrače kako igraju. Jako puno mi je značio pljesak navijača kada sam ulazio u igru protiv »Atalante«, hvala im – kaže Marko Pjaca



Glavni spiker je u 62. minuti najavio ulazak u igru Marka Pjace, a s ispunjenih tribina »Juventusova« stadiona prolomile su se ovacije oduševljenja. I olakšanja. Ljubimac »Juventusovih« navijača opet je na terenu. Dogodilo se to u osmini finala talijanskoga Kupa protiv »Atalante« poslije točno 100 dana i neugodne ozljede (fraktura lisne kosti) što je pokvarila Markovu »dobrodošlicu« u jedan od najvećih klubova na svijetu. Zadnju utakmicu odigrao je još 2. listopada u Empoliju, vrijeme mukotrpna oporavka je iza njega, a pred njim… Još uvijek svijetla budućnost, ali i novo vrijeme dokazivanja.


– Jako sam sretan što sam se vratio nakon ozljede. Mislim da nema gore za sportaša nego biti pored terena i gledati suigrače kako igraju. Moram naglasiti da mi je jako puno značio pljesak navijača kada sam ulazio u igru protiv »Atalante«, bilo je to krasno čuti i veliko im hvala – kaže Marko, koji otkriva da poslije spomenute utakmice nije previše pričao s trenerom Massimilianom Allegrijem, ali sasvim dovoljno da stekne dojam kako je zadovoljan njegovom igrom po povratku poslije ozljede.



nastupa0 golova104 minute u igri


Izniman doprinos


– Nismo nešto posebno pričali, ali bio je zadovoljan. Ipak, to što je bilo na prošloj utakmici je puno manje važno od onoga što će biti na idućoj. Tako je to kod sportaša, mi ne živimo na staroj slavi. Nama je puno važnije kakvi ćemo biti na idućoj utakmici.Možda Allegri nije puno pričao s Pjacom, ali je u medijima jasno i glasno dao do znanja da očekuje njegov izniman doprinos momčadi u nastavku sezone.

– Pjaci ću u nastavku sezone davati sve veću minutažu, naravno da još nema dovoljno kondicije u nogama, jer je pauza učinila svoje, ali želim da raste iz utakmice u utakmicu. Na treninzima ide odlično, izgleda preporođeno, pun je entuzijazma. On je igrač sjajnog potencijala, užitak je gledati ga kako igra, puno će nam značiti u 2017. – rekao je trener »Juvea«.


Ozljeda je, dakle, prošlost. Potvrdili su to Markovi karakteristični prodori po lijevoj strani. Ono što se, međutim, više od svega vidjelo jest nevjerojatna želja. – Sve je sada u najboljem redu – kaže Pjaca. – Najteži su dani iza mene, jer… Najteže mi je tijekom oporavka bilo gledati suigrače kako treniraju i igraju dok sam ja sa strane radio po posebnom programu. Naravno, ozljede su sastavni dio karijere svakog sportaša i to se, nažalost, ne može izbjeći, barem ne u potpunosti. U takvim situacijama i razdobljima treba biti jak u glavi, slušati savjete stručnjaka i, naravno, naporno raditi da bi se što spremniji vratio i stavio na raspolaganje treneru.

Markova godina


Ako iskusni nogometni stručnjak Allegri kaže da će 2017. biti Markova godina, onda to ipak nešto znači…– Godina je tek počela, ha, ha, ha… Naravno da se nadam ove godine biti još bolji nego prošle, ali to vam mogu tako reći na početku svake godine, ha, ha, ha… Odlično se osjećam, super radimo i treniramo tako da se stvarno jako veselim svakom treningu i utakmici. Ciljevi u novoj godini? Razmišljam utakmicu po utakmicu, trening po trening, cilj je stalno biti sve bolji. »Juventus« je klub koji je oduvijek krasio pobjednički mentalitet, nešto slično kao »Dinamo« u Hrvatskoj. Kad su u pitanju mogućnosti »Juventusa« u nastavku sezone, Marko ističe vrlo ambiciozne planove.– »Juventus« je jedan od najvećih klubova i ciljevi su vezani uz osvajanje trofeja, iznimka nije niti ova tekuća sezona. Imamo odličnu momčad, prvi smo u ligi, prošli smo u Kupu, ostvarili plasman u nokaut fazu Ligi prvaka… Idemo utakmicu po utakmicu, ali jasno je da u svakoj utakmici želimo i možemo pobijediti – zaključio je Pjaca.