Odigrao prvu utakmicu poslije teške ozljede

Marko Pjaca nakon povratničke utakmice: ‘Osjećao sam se kao da opet debitiram za Juve’

Marko Cvijanović

NOVI POČETAK - Marko Pjaca u duelu s kapetanom Udinesea Antoninom Barakom

NOVI POČETAK - Marko Pjaca u duelu s kapetanom Udinesea Antoninom Barakom

Juventus je stvarno prava obitelj, pomagali su mi savjetima, puno igrača je prošlo što i ja i svakako su mi razgovori s njima puno pomogli - kaže Pjaca



RIJEKA  Marko Pjaca se vratio! Još jednom! U njegovu slučaju bilo bi dobro da je ovo zadnji put, jer… Previše je u kratkom razdoblju bilo povrataka. Dva. Oba zbog teške ozljede koljena. Bilo bi dosta…


– A baš – kaže Marko Pjaca koji je u srijedu odigrao petnaest posljednjih minuta u uverljivoj pobjedi Juventusa nad Udineseom (4:0) u susretu osmine finala talijanskog Kupa.


– Naravno da sam jako sretan što sam se vratio na teren i što mogu ponovno raditi ono u čemu uživam – igrati nogomet. Pauza je bila duga, ali to je tako kod ovakve ozljede i ne želim se više uopće vraćati na to. Gledam samo unaprijed i jako se veselim svakom treningu i utakmici. Baš mogu reći da uživam u nogometu i zbog toga sam sretan.


Podrška navijača




Podsjetnika radi, Pjaci je u ožujku 2017. godine u reprezentativnom dresu protiv Estonije stradao prednji križni ligamenti desnog koljena, poslije oporavka ga je Juventus slao na posudbu u Schalke i Fiorentinu, gdje je na treningu opet zaradio istu ozljedu, ali na lijevom koljenu. U dresu Viola zadnju je utakmicu odigrao 3. ožujka prošle godine, pet minuta protiv Atalante, a na teren se vratio poslije točno 319 dana i to u dresu Juventusa.


– Svakako bih se htio zahvaliti svima koji su jučer bili na stadionu. Moram priznati da sam se osjećao kao do debitiram. Opet, ha, ha, ha… Puno mi je značio pljesak navijača, od prvoga dana su me odlično prihvatili i na tome sam im jako zahvalan. Što se tiče suigrača, Juventus je stvarno prava obitelj, pomagali su mi savjetima, puno igrača je, na žalost, prošlo što i ja i svakako su mi razgovori s njima puno pomogli.


NOVI POČETAK - Marko Pjaca


NOVI POČETAK – Marko Pjaca



Iako je na svjevrsnom novom početku, Marko nikad nije bio od nekih bombastičnih izjava i pompoznih najava.


– Nisam baš neki pobornik velikih izjava kao što su »povijesne utakmice«, »najvažnija utakmica«, »novi početak« i generalno nisam za stav »sada ili nikada«. Svaki dan je novi početak, sami znate da je ono što je jučer bilo u nogometu i općenito u životu, danas više ne vrijedi. Svaki dan je novo dokazivanje, svaki trening je prilika, svi koji me poznaju znaju da je takav moj pogled na život i nogomet.


Kada promišlja svoju budućnost u Juventusu, Pjaca razmišlja kratkoročno. Zbog svega što je prošao u proteklom razdoblju, drugo mu niti ne preostaje.


– Rekao sam već, ništa od pompoznih riječi, svaki trening je nova prilika, odlično se osjećam, napokon sam zdrav i svaki dan je nova šansa. Zanima me samo što će biti sutra na treningu, koncentriran sam dati svoj maksimum i pripremiti se za iduću utakmicu. Kada to odradim, doći će opet nešto novo. Ponavljam, svaki dan je novi početak.


Sarri i Dalić


Trener Juventusa Maurizio Sarri najavio je da će Pjaca protiv Udinesea dobiti određenu minutažu i nije ga iznevjerio. Bilo je doduše novinara koje zanimao zašto je priliku dobio Pjaca, a ne Emre Can. Sarri im je ovako odgovorio: »Ostala mi je još jedna zamjena i htio sam uvesti Marka Pjacu jer je dugo čekao na povratak i trebalo mu je povećati samopouzdanje!«. Nije od jučer. Sarri je Pjacu htio dovesti u Napoli i bio je prilično razočaran kad je izabrao Juventus.


– Ne želim komentirati činjenicu da sam ušao u igru prije Cana. Nikad ne komentiram druge igrače, jer to nije moj posao. Što trenera Sarrija tiče, naravno da mi jako puno znači njegovo povjerenje kao i izjave podrške koje mi je javno dao. Uostalom, činjenica da sam igrao protiv Udinesea je najbolje moguće povjerenje koje igrač može dobiti – zaključio je Pjaca, koji postaje jedan napadačka opcija više hrvatskom izborniku Zlatku Daliću. I slatka briga više. Napadački arsenal »kockastih« u svakom je slučaju jači je za još jedno ime, pogotovo na krilnim pozicijama gdje vlada vrlo jaka konkurencija. Perišić, Rebić, Brekalo, Oršić… Sada i Pjaca. Mjesta na popisu za Europsko prvenstvo vjerojatno neće biti baš za sve. Minutaža i natjecateljska forma bit će ključni kriteriji pri odabiru. Pjaca je prvi preduvjet ispunio, vratio se na teren poslije još jednom mukotrpnog razdoblja u svojoj karijeri. Naastavak sezone donosi nove izazove i prilike…