Rođen u Bosanskoj Gradiški

Marko Marin, veznjak Olympiakosa: Dolazimo u Rijeku pobjedom izboriti Ligu prvaka

Ivan Volarić

NADMUDRIVANJE – Marko Vešović i Marko Marin /  REUTERS

NADMUDRIVANJE – Marko Vešović i Marko Marin / REUTERS

Nije isto ići u Rijeku s remijem ili pobjedom. Međutim, mi na Rujevicu odlazimo po pobjedu, nećemo čuvati rezultat. Ne vjerujem ni da će se »Rijeka« otvoriti, siguran sam da će biti oprezni – kaže Marin



Marko Marin spremno se nakon utakmice odazvao pozivu riječkih novinara. Nijemac rođen u Bosanskoj Gradiški, nekada član »Elfa«, igrač velikih klubova kao što su »Borussia Mönchengladbach«, »Werder Bremen«, »Chelsea«, »Fiorentina«, »Anderlecht«, »Trabzonspor« i na koncu »Olympiakos«. U svakom dodiru s loptom pokazao je da je riječ o klasnom igraču, neugodnom za čuvanje, pravoj desetki…


– Sve je otprilike bilo onako kako smo i očekivali – započeo je Marin. – Super smo ušli u utakmicu, nismo zabili gol, iako smo imali velike šanse. Znali smo da je »Rijeka« opasna iz kontri, uostalom tako su i postignuli pogodak. Bili su cijelo vrijeme opasni, ali mi smo ipak pokazali da smo bolja ekipa. Dobro smo igrali. Na kraju smo dali pobjednički pogodak u samoj završnici utakmice, malo sretno, ali mislim da je u konačnici naša pobjeda ipak zaslužena.


Da je Heber bio malo precizniji u samoj završnici prvoga poluvremena, mogli ste na odmor i s dva gola zaostatka?




– Morali smo igrati otvoreno, mi smo takva ekipa. Znali smo u takvim okolnostima da će »Rijeka« imati poneku kontru, međutim, mi ni nakon što smo primili gol nismo klonuli. Znali smo da možemo zabiti gol, vjerovali smo u našu kvalitetu. Zapravo, bili smo uvjereni da čak i da ne uspijemo zabiti drugi gol, da smo u stanju otići u Rijeku po pobjedu. Naravno, sada je puno lakše. Bit će teško u Rijeci, ali vjerujem u prolaz.


Vaš drugi pogodak osjetno je promijenio okolnosti u kojima će se igrati uzvrat na Rujevici ovoga utorka?


– Istina! Osim toga nama je bitna pobjeda i za atmosferu. Nije isto ići u Rijeku s remijem ili pobjedom. Međutim, mi na Rujevicu odlazimo po pobjedu, nećemo čuvati rezultat. Ne vjerujem ni da će se »Rijeka« otvoriti, siguran sam da će biti oprezni.


Je li vas »Rijeka« u nekom segmentu iznenadila?


– Nije. Gledali smo puno njihovih utakmica, čak smo odgledali svih zadnjih pola pola sata protiv »Salzburga«. Dobro su nas ljudi iz kluba pripremili i informirali za utakmicu.


Dojam je da niste još ušli u pravu formu, vjerojatno ćete biti kvalitetniji u uzvratu na Rujevici?


– Grčko prvenstvo još nije počelo i prirodno da nismo optimalni. Ali, bili smo dobri u otvaranju utakmice, agresivni u duelima, ne kao protiv »Partizana«, gdje smo odigrali nešto lošije. Pokazali smo da smo dobra ekipa, a sigurno da moramo bolje igrati u Ligi prvaka.


Dakle, ni ne pomišljate na to da nećete proći u skupine Lige prvaka?


– Ništa još nije gotovo, ali uvjeren sam da ćemo se plasirati u skupine – poručio je Marin.