SP Rusija

Mario Mandžukić poslije povijesne pobjede: Najvažnije mi je da izađem kao pobjednik

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Nije se želio osvrtati na vijest kako je za Real Madrid potpisao Cristiano Ronaldo. "Ne mogu sada razmišljati o klubu, sada razmišljam jedino o reprezentaciji." Nije komentirao niti idućeg suparnika, Francusku.



MOSKVA – Nakon fantastične predstave u kojoj je postigao pobjednički pogodak u 109. minuti utakmice za pobjedu 2-1 protiv Engleske u polufinalu svjetskog prvenstva, Marijo Mandžukić je priznao kako mu se miješaju emocije, ali i kako je najsretniji jer su ‘Vatreni’ vratili navijače.


“Još nisam niti svjestan što smo napravili. Miješaju mi se emocije. Sjetim se trenutka kada smo bili sami, igrali pred praznim tribinama, borili se i mučili. Nismo odustali i vratili smo sve oko nas, opet smo svi zajedno. Stvarno je lijepo,” kazao je napadač Juventusa.


Engleska se pokazala kao Mandžukićeva sudbina. Prvi pogodak u dresu reprezentacije zabio je upravo Englezima u rujnu 2008. godine, a sada i u polufinalu svjetskog prvenstva.




“Ovo mi je do sada najvažniji i najdraži gol u karijeri,” dodao je sa smiješkom.


Mandžukić se samo nasmijao kada je čuo Dalićevu izjavu kako nije napravio izmjenu jer nitko nije želio izaći van iz igre.


“Pa tko će izaći, polufinale je. Nije nitko ni trebao izaći. Radili smo presing po cijelom terenu. Nakon vodstva Engleza uspjeli smo se vratiti i pobijediti. Najveći pritisak je bio u osmini finala, a sada uživamo u igri, igramo kao lavovi, a tako će biti i u finalu”.


Još jednom je ponovio kako mu nije bitno na kojoj poziciji igra.


“Nije mi bitno na kojoj ću poziciji igrati. Šutim i radi i najvažnije mi je da izađem kao pobjednik,” dodao je.


Osvrnuo se i na bahatost Engleza prije utakmice.


“Nešto smo čuli da su komentitrali da smo umorni i da jedva stojimo na nogamaa. Mi smo odigrali tri produžetka, a danas smo cijeli susret odigrali presing po terenu.”


Nije se želio osvrtati na vijest kako je za Real Madrid potpisao Cristiano Ronaldo.


“Ne mogu sada razmišljati o klubu, sada razmišljam jedino o reprezentaciji.” Nije komentirao niti idućeg suparnika, Francusku.


“Neka prođe ova noć, teško mi je o tome sada razmišljati,” dodao je Mandžo složivši se s tvrdnjom kako se finala ne igraju, nego se finala osvajaju.


“Točno to, zato smo i ovdje. Pružit ćemo sve od sebe. Ovo što smo napravili u zadnje tri utakmice mogu sam velike momčadi i veliki karakteri. Bit ćemo spremni za nedjelju,” kazao je na kraju.