Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Diploma na Krimeji

Marin Mikac diplomirao na Akademiji HNS-a u Zagrebu

Marin Mikac/Foto Arhiva NL
Marin Mikac/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2019. u 8:25 2019-02-14T08:25:00+01:00

RIJEKA Marin Mikac, trener Orijenta 1919, uspješno je priveo svoje školovanje pri HNS-ovoj Akademiji u Zagrebu. Daroviti stručnjak postao je vlasnik Pro licence nakon što je diplomirao na temu organizacije igre u fazi napada u sustavu 4-2-3-1. Svoju prvu utakmicu s Pro licencom Mikac će voditi u subotu. Naime, prijateljska utakmica protiv Cresa je odgođena za neka bolja vremena, a ona s juniorima Rijeke prebačena na subotnji termin u kojem su se nekada igrale utakmice u gradu na Rječini. Orijent 1919 i juniori Rijeke započet će svoj dvoboj na Krimeji točno u podne! S obzirom na najavu lijepoga vremena očekuje se i solidna posjeta. Bit će zanimljivo vidjeti odnose snaga između mlade momčadi Orijenta 1919 satkane od bivših juniora Rijeke i igrača od kojih se uskoro očekuje da zakucaju na vrata prve momčadi bijelih.
Inače, na Krimeji nakon formiranja kadra za proljetni dio sezone rade na dva osjetljiva projekta. Prvi je da u suradnji s Gradom Rijekom i HNS-om pokušaju osigurati što primjerenije uvjete za trening prve momčadi i omladinskog pogona, a drugi je da se što prije zadovolje infrastrukturalne uvjete za igranje Druge HNL. Sutra se na Krimeji očekuju i članovi Komisije za licenciranje koja će pregledati Orijentov stadion i konstatirati kakve je zahvate potrebno učiniti da bi se iduće sezone na Krimeji mogle igrati drugoligaške utakmice.

Neslužbeno, drugoligašku licencu su pored Orijenta 1919 zatražili Trnje, Dubrava i HAŠK. Krimejčani će u drugi dio sezone ući s jednakim brojem bodova kao drugoplasirana Dubrava, te sedam bodova više od Trnja, odnosno osam bodova više od HAŠK-a. Sve to jasno sugerira da »crveni« imaju dobre šanse da na proljeće na travnjaku zadovolje sportske preduvjete za plasman u Drugu HNL u godini kada klub slavi stotu obljetnicu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija