Duga tradicija

Mačak Ahilej predviđa pobjedu Rusije

David Čarapina

Reuters

Reuters

Ahileju nije strano predviđanje rezultata s obzirom na to da je već predviđao rezultate na Kupu Konfederacija što je  igrano prošle godine u Rusiji. Tada je pogodio tri od moguća četiri ishoda



ST. PETERBURG  Mačak Ahilej jučer je predvidio ishod prve utakmice Svjetskog prvenstva  u Rusiji, izabravši posudicu hrane s ruskom zastavom pored one sa zastavom Saudijske Arabije.


Ahilej je tako nastavio dugu tradiciju predviđanja rezultata od strane životinja, od kojih se najviše istaknula nikad prežaljena hobotnica Paul na SP-u u Južnoj Africi.


Ahileju nije strano predviđanje rezultata s obzirom na to da je već predviđao rezultate na Kupu Konfederacija što je  igrano prošle godine u Rusiji. Tada je pogodio tri od moguća četiri ishoda.




Pored toga što predviđa rezultate, Ahilej radi u jednome od najpoznatijih svjetskih muzeja, Ermitažu, u kojem čuva umjetnička djela od glodavaca.


Ermitaž je s tom praksom počeo sredinom 18. stoljeća jer je kraljica Elizabeta Petrovna htjela riješiti problem sa štakorima koji je imala palača.