Real u problemima

MODRIĆ: Suci u Španjolskoj ne znaju koristiti VAR, a Solari ima našu podršku

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Mnogi igrači nisu na svojoj najboljoj razini. Ja se također moram popraviti i preuzeti veću odgovornost. Ovo je teška situacija za klub, no ovakve situacije bi nas trebale dodatno ujediniti - kaže Luka Modrić

MADRID Nakon što je Real Madrid u nedjelju doživio neočekivani poraz od Real Sociedada (0-2) na svom terenu, čime se dodatno udaljio od borbe za naslov prvaka Španjolske, njegov nogometaš Luka Modrić rekao je kako momčad nije dovoljno ujedinjena no da za to ne treba kriviti trenera. Nedostaju nam pogoci i više jedinstva na terenu. Protivnici nam u svakoj utakmici zabiju puno golova a mi pak ne zabijamo puno. Moramo sjesti, razgovarati i vidjeti u čemu je problem. Ovo nije normalno, nije se samo jednom dogodilo već nam se stalno događa«, rekao je 33-godišnji Modrić podno stadiona Santiago Bernabéu u Madridu.Ondje je europski prvak izgubio s 0-2 od jedanaestoplasiranog Real Sociedada pa sada zauzima peto mjesto na ljestvici. Vodeća Barcelona ima deset bodova više.

»Ne trebamo misliti o Barceloni, moramo razmišljati o sebi, ići utakmicu po utakmicu i nastojati biti bolji. Moramo tražiti izlaz iz ove situacije«, rekao je Modrić. U prethodnoj utakmici Real Madrid je bio odigrao tek 2-2 kod Villarreala, momčadi koja se nalazi iznad zone ispadanja.


»Mnogi igrači nisu na svojoj najboljoj razini. Ja se također moram popraviti i preuzeti veću odgovornost. Ovo je teška situacija za klub, no ovakve situacije bi nas trebale dodatno ujediniti«, napomenula je ‘desetka’ Real Madrida.


Trener Santiago Solari, postavljen prije dva mjeseca za stalnog trenera Real Madrida, upisao je od tada svoj drugi poraz na klupi. »Trener radi dobar posao ali ne može on zabijati golove. Ima veliku želju, no mi smo ti koji na travnjaku moramo biti bolji i koncentriraniji. Ne možemo svaki put ovako ‘zasrati’ stvari«, izjavio je Modrić koji je odigrao svih 90 minuta.Pogotke za goste iz baskijskog grada San Sebastiana zabili su Willian Jose u 3. minuti iz jedanaesterca te Ruben Pardo u 83. minuti nakon kontranapada. Real Madrid je utakmicu završio s igračem manje jer je u 61. minuti bio isključen Lucas Vázquez.




»Stvarali smo prilike ali nismo uspjeli zabiti. To je naš problem. Solari ima našu podršku te ga ne možemo kriviti niti tražiti izlike«, napomenuo je Modrić, proglašen prošle godine najboljim nogometašem svijeta u 2018. godini. Tvrdi da se suci nisu dobro snašli u trenutku kada je njegov suigrač Vinicius tražio penal.


»Sudac mi je rako kako su mu od gore javili da nije bio penal. Nevjerojatno da tu situaciju nisu pregledali. Ovdje su suci zbunjeni s VAR-om, ne znaju kada ga koristiti, a čini se da se dodatno boje kada je riječ o Real Madridu. Nije mi jasno kako nije primijenjen VAR u toj situaciji s Viniciusom«, rekao je Modrić.


Ovaj mjesec se pak otvorio zimski prijelazni rok no vezni nogometaš je odbio reći trebaju li im pojačanja.


»Transferi nisu tema u koju bih ja trebao ulaziti, drugi se ljudi bave time. Mi dobro treniramo, no lopta ne ulazi u gol«, napomenuo je Modrić. Solarijev prethodnik na klupi, Julen Lopetegui, bio je smijenjen nakon što također »lopta nije ulazila u gol«.


»Radom i davanjem maksimuma od sebe postaje se bolji. Tako možemo izaći iz ove situacije«, zaključio je Luka Modrić.