Hrvatska ide na SP

MODRIĆ PRESUDIO ‘Bilo bi suludo da nas ovaj izbornik ne vodi u Rusiju’; DALIĆ: ‘Ja sam spreman’

P. N.

Reuters

Reuters

Bilo bi suludo da ne idemo na SP s ovim izbornikom. Napravio je stvarno fenomenalan posao u ovih mjesec dana,. No zahvalio bih se i starom stožeru na čelu s Antom Čačićem, rekao je Modrić



Kapetan Luka Modrić večeras je ponovno odigrao veliku ulogu.


– Presretni smo što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju smo pokazali kvalitetu i karakter i zasluženo se plasirali tamo gdje nam je mjesto, rekao je Modrić, priznajući da “kockasti” danas nisu igrali onako kako mogu i znaju, ali najbitniji je na kraju rezultat.


– Malo nam je falilo snage i koncentracije, ali borili smo se svi k’o jedan. Presretni smo zbog naših ljudi u Hrvatskoj, dodao je.




Na pitanje HRT-ovog novinara ide li reprezentacija u Rusiju na čelu sa Zlatkom Dalićem.


– Bilo bi suludo da ne idemo na SP s ovim izbornikom. Napravio je stvarno fenomenalan posao u ovih mjesec dana,. No zahvalio bih se i starom stožeru na čelu s Antom Čačićem. Nažalost, putevi su nam se morali razići, ali najbitnije je da je Hrvatska na SP, zaključio je Modrić.


– Ovo je danas bio pravi rat. Najvažnije je da idemo u Rusiju. Danas ćemo slaviti, a ovo je pobjeda svih nas, ne samo nas igrača, već i navijača kojima poklanjamo pobjedu, rekao je Domagoj Vida.


– Čestitke našim dečkima. Napravili su lavovski posao, prvu u Ukrajini, a i sada protiv Grčke. Mi smo ostvarili svoj cilj, a meni je palo jedno deset tona s leđa. Imao sam veliki teret zadnjih dana. Ovo je završilo i hvala Bogu, drago mi je da smo učinili ljude u Hrvatskoj sretnima. Znam da igračima nije bilo lako danas. Javno se ispričavam Andreju Kramariću, jer je zaslužio mjesto nakon partija s Ukrajinom i Grčkom, ali tako sam odlučio jer smo željeli ojačati defanzivan skok. Stavio sam Mandžukića da zatvara stranu. Zato smo se tako postavili, poručio je izbornik Zlatko Dalić.


I njemu je postavljeno pitanje ostaje li izbornik.


– Ja sam spreman voditi Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo. Bit će to sve okej.