Nogometni transferi

MISTER SPECIAL ONE NA LEDU: Vodstvo Manchester Uniteda oteže sa novim ugovorom za Mourinha

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Nakon neugodnih iskustava sa Davidom Moyesom i Louisom van Gaalom, u Unitedu su vjerovali da će Mourinho vratiti klub na vrh engleskog nogometa. Naime, u svim klubovima koje je vodio Mourinhu nikad nije trebalo više od dvije sezone da osvoji domaće prvenstvo. 



LONDON – Nakon što na polovici sezone Premier lige Manchester United zaostaje 13 bodova za vodećim Manchester Cityjem, vodstvo Uniteda pita se da li je Jose Mourinho pravi izbor za trenersku klupu kluba sa Old Trafforda, objavili su u nedjelju britanski mediji.


Nakon neugodnih iskustava sa Davidom Moyesom i Louisom van Gaalom, u Unitedu su vjerovali da će Mourinho vratiti klub na vrh engleskog nogometa. Naime, u svim klubovima koje je vodio Mourinhu nikad nije trebalo više od dvije sezone da osvoji domaće prvenstvo. Mourinho je u ljeto 2016. potpisao trogodišnji ugovor sa Unitedom, ali sada vodstvo kluba oteže sa potpisivanjem novog ugovora sa portugalskim trenerom.


U prvoj sezoni sezoni s Mourinhom na kormilu Manchester United je završio na šestom mjestu Premier lige, ali sezona je donekle spašena osvajanjem Europske lige što im je omogućilo da izbore Ligu prvaka. Iako je od svog dolaska potrošio 340 milijuna eura na igračka pojačanja, Mourinho niti ove sezone neće biti u stanju odvesti United do naslova prvaka Engleske, jer je zaostatak za Manchester Cityjem prevelik. No, ako osvoji Ligu prvaka, čelnici Uniteda vjerojatno će mu ponuditi produženje ugovora.