Bijela noć na Rujevici

MIŠKOVIĆ PORUČIO ARMADI: Vrijeme je praštanja i ljubavi, nastojat ćemo opet osvojiti naslov prvaka!

Denis Frančišković

Zajednička fotografija na Rujevici/V. KARUZA

Zajednička fotografija na Rujevici/V. KARUZA

U novu godinu ulazimo s puno ljubavi i praštanja. Svi zajedno dišemo za našu Rijeku. To je naš cilj. Armadi sam također rekao vrijeme je praštanja i ljubavi. Hvala i onom dijelu navijača koji su večeras tu - rekao je Damir Mišković tijekom svojega obraćanja u šatoru na Rujevici



RIJEKA Rijeka nije pobijedila na Rujevici, no vatromet se prolomio iznad kampa riječkog prvoligaša kao u najboljim, slavljeničkim danima. Nogometni ponos Kvarnera obilježio je Bijelu noć HNK Rijeka – Zajedno smo Rijeka i tradicionalnom svečanošću zaključio 2018. godinu. Nakon priredbi u Opatiji i središtu Rijeke ona najnovija vratila se u hram riječkog nogometa, klupski kamp, što je svakako ideja za pohvalu. Koliko god se Kantrida urezala u vene prosječnog Rijekinog navijača, Rujevica je ipak mjesto sreće novije klupske povijesti. Tu se skovala i dvostruka kruna, tu se u turbulentnoj 2018. opet vratio nogomet kao u najboljim danima. 



Nije bilo u improviziranom šatoru i dijelu klupskih prostorija previše glamura, ali to pravim ljubiteljima nogometa i simpatizerima Rijeke niti ne treba. Bile su bitne pozitivne vibracije, šušur zadovoljstva uzlaznom putanjom Bišćanove momčadi, saznanje da velik dio ljudi grada na Rječini stoji uz projekt moderne Rijeke. Rijeke koja unatoč svim poteškoćama na zahtjevnom i nemilosrdnom tržištu nogometa želi ne samo opstati i pristojno funkcionirati, već i igrati snažnu ulogu u hrvatskom nogometu.


Svi za Rijeku




– Mi smo Rijeka, a Rijeka je emocija. Ponosni smo na dosad učinjeno, a trudit ćemo se da i dalje bude što što bolje. Prezadovoljan sam prošlom, ali i ovom sezonom. Na početku smo startali kao da smo malo pijani, ali sad kad je zahladio probudili smo se, opet smo tu u samom vrhu – rekao je vidno zadovoljan Damir Mišković, prvi čovjek kluba. – Pokušat ćemo uvijek napadati vrh, a kad dođe i taj trenutak da se nađemo u takvoj situaciji, nastojat ćemo opet osvojiti naslov. U novu godinu ulazimo s puno ljubavi i praštanja. Svi zajedno dišemo za našu Rijeku. To je naš cilj. Armadi sam također rekao vrijeme je praštanja i ljubavi. Hvala i onom dijelu navijača koji su večeras tu.


Mišković je pozvao sve i da se od grada Rijeke stvori europska top destinacija, pri čemu je izrazio potporu Rijeci kao europskoj prijestolnici kulture 2020. godine.


U improviziranom šatoru sve je prštalo od dobrih vibracija. Njih je možda i najbolje prenio Luka Ivančić, generealni direktor kluba koji je između ostalog rekao:


– Nogomet je energija, izazov i strast. A neki kažu da smo mi kao klub dobra seksi priča. No nemojte izvoditi pogrešne zaključke. Pristojnost i poštivanje protivnika naš je prioritet. Kao i briga o djeci. Trošimo koliko zaradimo, tu smo pošteni i prema sebi i prema igračima. S nikim ne paktiramo, samo s našom publikom. I zato nas cijene. Promoviramo i visoke europske vrijednosti, mi smo za nogomet i sport. I još nešto, treneru Matjažu Keku zahvaljujemo za sve što nas je naučio i što je ostvario. Njegovo ime ostat će zlatnim slovima upisano u povijesti kluba. No, dobio je dobrog nasljednika, Bišćan je naša budućnost.


Način života


Očekivano u službenom dijelu druženja o Rijekinoj sadašnjosti i budućnosti progovorio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, ujedno predsjednik Skupštine HNK Rijeka, ispred Grada koji je jedan od suvlasnika kluba.


– Možda smo u startu očekivali i previše, ali ono što se događa u posljednjih desetak kola pokazuje da smo bili u pravu kada smo očekivali puno. Sretna Nova godina i blagdani svima, a Rijeci puno sportskih uspjeha u 2019. godini – rekao je Obersnel nakon čega mu je Mišković uručio dres s potpisima igrača. – Imat će počasno mjesto u mom uredu! – zaključio je Obersnel.


Među brojnim uzvanicima svečanosti je nazočio i Gari Cappelli, ministar turizma, kao i Kristjan Staničić, direktor glavnog Ureda Hrvatske turističke zajednice.


– Rijeka je način života, kultura i primjer kako se treba ponašati u sportu – ustvrdio je Cappelli, dok je Staničić dodao: – Sport i turizam idu zajedno, a upravo je sport u 2018. bio razlog ugodne promocije Hrvatske. Kulminacija svega bilo je srebro iz Rusije.


Zlatko Komadina, Župan primorsko-goranski bio je kratak.


– Rijeka je više od nogometnog kluba. Rijeka je identitet Kvarnera, zajedno smo Rijeka! – naglasio je župan.