Napadač Orijenta

MIRO ILIČIĆ: Opatija ima odličnu momčad, očekuje nas pravi derbi za kraj

Ivan Volarić

Miro Iličić (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Miro Iličić (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Na domaćem terenu već duže vremena ne znamo za poraz i trebali bi taj susret pobijediti - kaže mladi napadač Krimejčana



RIJEKA Nogometaši »Orijenta 1919« uspješno su odradili prvi od dva susjedska trećeligaška derbija istekom jesenskog dijela sezona. Krimejčani su ipak pomalo neočekivano uvjerljivo svladali Krčane (3:0) i u posljednje kolo ove godine ušli bodovno poravnati s »Dubravom« na drugom mjestu na ljestvici.


– Možda je to ovako sa strane izgledalo lako i uvjerljivo, ali nije bilo baš tako jednostavno. Utakmica je bila teška, mi smo se dogovorili da ćemo zaigrati malo čvršće odiza i sačekati na naše prilike iz kontri. »Krk« nije imao nekih prilika, nisu baš ni pucali prema našem golu. Mi smo ipak dominirali cijelu utakmicu – govori Miro Iličić, mladi 20-godišnji napadač Krimejčana, koji je prošao kroz školu nogometa riječkoga prvoligaša.


Svojedobno je prošao i pripreme prve momčadi pod vodstvom bivšega trenera »bijelih« Matjaža Keka, ali je onda završio u četvrtoligašu »Orijentu 1919« gdje je stigao na poziv Danila Butorovića, prethodnika trenera »crvenih« Marina Mikca.


Promjena trenera




Upravo je promjena trenera na Krimeji izazvala malu krizu iz koje su igrači »Orijenta 1919« izašli i krenuli veliki koracima prema vrhu ljestvice.


– Malo nas je pogodila promjena trener jer dugo smo radili s njim i jako dobro se poznajemo. Većina igrača je bila jako vezana uz njega. Novi trener je nametnuo svoj način rada što smo jako dobro prihvatili.


Kako se diže momčad »Orijenta 1919« tako i mladi napadač izgleda na travnjaku sve bolje i bolje. Nedostaje možda još koji pogodak (četiri prvenstvena gola), no i to će vjerojatno s vremenom doći kao nagrada za silan trud i dobre igre.


– Iza mene je operacija meniskusa i trebalo je neko vrijeme da se vratim psihički i fizički. Sad sam počeo dobro igrati, ali mogu još bolje. Međutim, glavno je da mi pobjeđujemo.


Novi derbi


U subotu od 13 sati na Krimeji se igra oproštajni susjedski derbi istekom jeseni. »Orijent 1919« dočekuje »Opatiju«, momčad čiji položaj na ljestvici sigurno neodražava kvalitetu i mogućnosti te momčadi. Uz malo sreće (posrtaj Dubrave) Krimejčani mogu uz pobjedu do titule jesenskog viceprvaka s koje puca pogled prema Drugoj HNL.


– »Opatija« ima odličnu ekipu, odlične pojedince i očekuje nas pravi derbi za kraj jeseni. Međutim, na domaćem terenu već duže vremena ne znamo za poraz i trebali bi taj susret pobijediti. Sigurno da bi bilo lijepo da nam se poklope i drugi rezultati, da zaključimo polusezonu ispred »Dubrave«. Što se drugoligaških ambicija tiče mi moramo svoje ostvariti na terenu, a onda će sve drugo vidjeti naša Uprava – zaključio je mladi napadač »Orijenta 1919«.