Interov trijumf

MILANSKI DERBI Marcelo Brozović pogotkom načeo, a Romelu Lukaku srušio Milan na San Siru

Igor Duvnjak

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Ante Rebić je zaigrao za Milan od 83. minute utakmice.



MILAN Hrvatski nogomet kao po tradiciji je opet od početka imao svoje ime u velikom gradskom derbiju Milana i Intera, u početnoj postavi ovih prvih je bio jedan od viceprbvaka svijeta, Marcelo Brozović. Na drugoj strani, u rivali Milanu je Ante Rebić sjedio na klupi u tradicionalnom duelu koji je prišao favoritu Interu.


U duelu gradskih velikana do odmora je viđena revija promašenih prilika, stativa i poništenih golova. Milanu su tako poništena dva pogotka, na drugoj strani je došao red na Intera kada je ponište n pogodak D’ Ambrosija. Interisti su bili najbliži vodstvu kada je poslije akcije Sensija i Lautara na koncu D’ Ambrosio u toj 21. minuti pogodio stativu dok je pred njim bio prazan gol. U 49. minuti Inter je poveo udarcem Brozovića kada je lopta zakačila Rafaela Leaoa i završila u mreži. Sudac je gledao VAR i na koncu je priznao pogodak te je tako Brozović nakon Zvone Bobana i Ivana Perišića postao treći Hrvat koji pogađa mrežu u milanskom gradskom derbiju.


Veliki sudar je definitivnmo prelomljen u 78. minuti kada je Lukako zaplivao zrakom na centaršut s lijeve strane i glavom poslao loptu u mrežu iza nemoćnog golmana. Ispalo je tako da svađa dobro dođe, da su strijelci dvojica koji su se žestoko dohvatili poslije prošle utakmice. Uskoro potom Politano je pogodio stativu za Inter. U 83. minuti priliku je konačno dobio i Rebić, ali niti on nije mogao zaustaviti crveno-crna kola koja su nezaustavljivo jurila nizbrdo. Interistima je preostala ugodna dužnost čuvanja znatne prednosti pretvarajući je u veliku pobjedu. Candreva je u sudačkoj nadoknadi vremena pogodio stativu a na koncu je bilo 2:0 za slavlje sa njihoviom najljućim rivalima.




Inter je ovom pobjedom ostao na čelu poretka nakon četiri kola s maksimalnim bodovnim učinkom.