Mali zeleni

‘MI SMO NICOLASOVI VOJNICI’ Maradona zaigrao nogomet s Madurom i dao mu podršku

Hina

Reuters

Reuters

»Mi smo Nicolasovi vojnici... Došao sam sa svojom obitelji kako bih mu pružio podršku«, rekao je bivši svjetski nogometni prvak i pozvao na međunarodnoj sceni izoliranog socijalističkog vođu da se »nikada ne preda«



Nekadašnja zvijezda argentinskog nogometa Diego Maradona u utorak je u Caracasu nakratko zaigrao s venezuelskim predsjednikom Nicolasom Madurom i ponovno ga podržao te poručio neka nikad ne popusti pred oporbom koja ga mjesecima želi smijeniti s vlasti.


»Mi smo Nicolasovi vojnici… Došao sam sa svojom obitelji kako bih mu pružio podršku«, rekao je bivši svjetski nogometni prvak i pozvao na međunarodnoj sceni izoliranog socijalističkog vođu da se »nikada ne preda«.


Predsjedniku Venezuele čestitao je na tome što se »odupro brojnim napadima oporbe» u mjesecima prosvjeda kojima je tražena njegova ostavka. Venezuela je u u ozbiljnoj političkoj krizi u kojoj je 125 osoba poginulo od travnja do srpnja. Europski parlament dodijelio je 26. listopada nagradu Saharov 2017. za »slobodu misli« demokratskoj venezuelskoj oporbi.




Maduro je nogometnoj legendi zahvalio darom, portretom Maradone u društvu pokojnog venezuelskog vođe Huga Chaveza koji je vladao od 1999. do 2017. i s kojim je Argentinac bio izgradio snažno prijateljstvo.


Na dar je Maradona primio i dres venezuelske nacionalne reprezentacije s brojem 10 (taj je broj nosio dok je igrao u reprezentaciji Argentine).


Iako s viškom kilograma, otežanim hodom i disanjem 57-godišnji Maradona pokazao je u nekoliko poteza na igralištu da još virtuozno vlada loptom.


U Caracas je Maradona doputovao na potpisivanje ugovora s televizijom Telesur na kojoj će voditi emisiju tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. u Rusiji.


Suradnju s Telesurom ostvario je i za prethodnog prvenstva u Brazilu 2014.