Zločin i kazna

MATJAŽ KEK: Problem je u voljnom momentu, slijede sankcije igračima!

Ivan Volarić

Matjaž Kek/V. KARUZA

Matjaž Kek/V. KARUZA

Kada se tako ulazi u duele, a govorim o tome dva-tri tjedna onda nešto nije dobro u komunikaciji i ponašanju - kaže trener Rijeke.



RIJEKA Trener Rijeke Matjaž Kek djelovao je prilično razočarano nakon utakmice i remija s Puljanima.


– Jedna izuzetno dinamična, neizvjesna utakmica u kojoj nismo zaslužili više od boda. Ovako nonšalantno ući u neke situacije i reagirati u duelima, odbijenim loptama si ne smiješ dopustiti ni u nižim uzrasnim kategorijama ako želiš izgledati kao ozbiljna ekipa. Odigrali smo s puno nervoze, stizali i anulirali nevjerojatne individualne pogreške. Kada smo se vratili dopustili smo na nevjerojatnan način izjednačenje. Predstoji nam buran tjedan do utakmice s Dinamom. Da nešto ne štima to je sigurno. Nešto nije dobro u komunikaciji, govor tijela i ponašanje pojedinaca na terenu to pokazuje.


Je li ključ problema u kvaliteti igrača, karakteru, načinu treninga, fizičkoj spremi…? 




– U svemu tome. U zadnjoj liniji ne možemo dobiti duela, sporo smo izlazili. Problem je u voljnom momentu. Možda je došlo do zasićenja. Probat ćemo riješiti otvorenom komunikacijom. Moramo biti sretni s bodom. 


Rekli ste da predstoji buran tjedan, što to znači u praksi?


– Porazgovarati ćemo, neke stvari mi apsolutno nisu u redu. Prvi sam taj koji odgovara za ekipu i probat ću sve riješiti kroz jednu komunikaciju. Porazgovarat ćemo i donijeti odluke za dobrobit kluba. Klub je najvažniji.


Vaše momčadi je uvijek krasila glad za uspjehom, Puljani su djelovali “gladniji” od vaše momčadi?


– Kod nas je postojala želja kada smo stizali zaostatak. Međutim, kada se tako ulazi u duele, a govorim o tome dva-tri tjedna onda nešto nije dobro u komunikaciji i ponašanju. Probat ću sve da to riješimo. Donijet ćemo neke sankcije od strane kluba jer ovo nije dobro, a kada nije dobro moraš napraviti sve da bi se to riješilo.


Ovakva Rijeka nema što tražiti iduće nedjelje u Maksimiru?


– Moramo najprije srediti probleme kod sebe, a onda gledati prema sljedećem protivniku. Dinamo je dokazana kvaliteta.


Manuel Marquezu, trener Puljana, je logično bio u drugačiijem rasploženju.


– Igrali smo protiv jedne od dvije najbolje momčadi u ligi. Odigrali smo veliku utakmicu. Bili je teško, dvaput smo vodili, a onda smo se mi našli u zaostatku, međutim smogli smo snage za izjednačenje. Da li sam očekivao više od Rijeke? Ne želim pričati o suparničkoj ekipi iz poštovanja prema klubu i trenerima. Međutim, igrali smo s Rijekom u za nas najboljem trenutku, sigurno da ih je poremetilo ispadanje iz Europske lige. Rijeka ima veliki ofenzivni potencijal, dobro je uigrana ekipa. Uostalom, kada zabiješ tri gola, a uzmeš samo bod onda to puno govori o momčad Rijeke. I mi smo na dobrom putu, rastemo iz utakmice u utakmicu. Nije lako sve to uigrati u kratko vrijeme – kazao je Španjolac na klupi Istre 1961.