Optimizam u Rudešu

MARKO LOZO: Na Rujevici možemo ostati naporaženi

Ivana Vaupotić

Marko Lozo/I. KRALJ/PIXSELL

Marko Lozo/I. KRALJ/PIXSELL

Mi imamo svoje ideje i planove, a na Rujevicu idemo s nadom da možemo iznenaditi »Rijeku« – kaže 30-godišnji stručnjak na klupi Rudeša.



ZAGREB U svoje prve tri utakmice na klupi »Rudeša« Marko Lozo doživio je uvjerljive poraze u ogledima s »Dinamom« (3:0), »Osijekom« (4:1) i »Lokomotivom« (4:0), a ovaj ponedjeljak pred njega donosi još jedan veliki izazov, u obliku gostovanja na Rujevici.


– Vjerujem da protiv »Rijeke« možemo odigrati hrabru utakmicu i, nadam se, ostati neporaženi. U svakom slučaju, ne slažem se sa zaključkom da »Rudeš« na Rujevici nema ništa za izgubiti. Svaki poraz odražava se na mentalnu stabilnost momčadi i još dosta toga. Prema tome, mi imamo svoje ideje i planove, a na Rujevicu idemo s nadom da možemo iznenaditi »Rijeku« – kaže 30-godišnji stručnjak.


Zbog žutih kartona u konkurenciji za sastav nije Anthony Kalik, dok oporavljenici Robert Mišković i Ivan Tomičić spadaju među upitne.




– U prethodnim utakmicama trećinu vremena smo imali slabija razdoblja u igri, i to nas je koštalo. Uspijemo li to smanjiti barem na pola, možemo nešto napraviti na Rujevici. U svakom slučaju, tamo se nećemo štediti, sigurno ćemo igrati najjače što možemo u ovom trenutku. Sigurno se nećemo predati unaprijed – tvrdi trener »Rudeša«.


Uz isticanje Domagoja Pavičića kao ključnog igrača suparnika, Lozo će istaknuti da u srazu s »Rijekom« najveću opasnost predstavljaju mehanizmi kolektivne igre koje je u momčad ugradio Matjaž Kek.


– S tribina sam pratio gostovanje »Rijeke« kod »Varaždina« u osmini finala Kupa. Najviše me fascinirala igra Leona Benka koji je svaku loptu u tranziciji primio, sačuvao i odložio suigračima. Osim toga, igrači »Varaždina« su manjak kvalitete u odnosu na »Rijeku« kompenzirali s puno trke požrtvovnosti i pametne igre. Naša momčad još uvijek traži svog Benka, a ja se nadam da ćemo ga ubrzo pronaći. Možda već na Rujevici – zaključuje Lozo.