Novi trener Orijenta 1919

MARIN MIKAC: Orijent je u odlično trenutku, spreman sam nastaviti tamo gdje je Butorović stao

Ivan Volarić

Marin Mikac, Marinko Koljanin i Danilo Butorović/S. DRECHSLSER

Marin Mikac, Marinko Koljanin i Danilo Butorović/S. DRECHSLSER

Nije tajna da je naša želja Druga HNL, ali isključivo ako procjenimo da je to financijski ostvarivo. Ne postoji nikakav imperativ bez obzira na prvo mjesto. Jedini cilj je stvoriti mladu, ambicioznu i potentnu momčad koja će biti u sredini ljestvice, dakle stabilizacija dok ne budemo u stanju ići u Drugu HNL. Situacija ostaje ista i nakon sedam kola kada smo prvi - rekao je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin



RIJEKA Nakon dugo vremena na Krimeji je održana konferencija za novinare. Povod je bila inaguracija novoga trenera Marina Mikca koji je preuzeo kormilo prve momčadi od Danila Butorovića koji će idućih dana odletjeti u Saudijsku Arabiju i priključiti se stožeru Slavena Bilića u redovima Al Ittihada. 


– Danilo Butorović je gotovo dvije godine sjajno vodio Orijent 1919, napravio je sjajne rezultate. Njegov odlazak u stručni stožer Slavena Bilića je veliki kompliment njemu, ali i Orijentu 1919. Dakle, to je pokazatelj da se iz Orijenta može otići na više i bolje pozicije – govorio je Marinko Koljanin,dopredsjednik Orijenta 1919 u uvodu.


– Novoga trenera ne treba posebno predstavljati – nastavio je Koljanin. – Marin Mikac apsolutno odgovara profilu trenera kakvoga tražimo. Ja i predsjednik nismo imali apsolutno nikakve dvojbe. U razgovorima smo se uvjerili da je on taj, dakle mlad, ambiciozan, željan, stručan i kvalitetan, kao i naša momčad. Očekujem da će Marin ostat s nama barem dvije godine kao i njegov prethodnik. Nadamo se da će do tada otići korak više. Nije tajna da je naša želja Druga HNL, ali isključivo ako procjenimo da je to financijski ostvarivo. Ne postoji nikakav imperativ bez obzira na prvo mjesto. Jedini cilj je stvoriti mladu, ambicioznu i potentnu momčad koja će biti u sredini ljestvice, dakle stabilizacija dok ne budemo u stanju ići u Drugu HNL. Situacija ostaje ista i nakon sedam kola kada smo prvi.




Mikcu nakon ovakvih riječi nije preostalo puno za dodati.


– Zahvalio bi se na povjerenju čelnika Orijenta 1919 što su odlučili meni prepustiti dosta ambicioznu viziju. Vjerujem da je Orijent u odličnom trenutku i da je spreman zadržati ovu razinu kvalitete, organizacije i rezultata. Klub je usponu, i meni kao jednom mladom i ambicioznom treneru, ali i bivšem igraču, koji je ovdje iskusio jako lijepe emocije, izuzetno je drago da sam došao u ovaj klub. Vjerujem u sebe, ekipu dobro poznajem. Vjerujem da ću nastaviti na Danilovu tragu prvenstveno u rezultatskom smislu – rekao je Mikac koji će zadržati Butorovićev stožer kojega je u međuvremenu ojačao i Duje Baković.



Danilo Butorović još jednom se zahvalio svima na Krimeji.– Zahvalan sam svim dečkima koji su bili uključeni u rad počevši od igrača preko stručnog stožera, koji su prošli samnom jako puno toga, pa do navijača. Nadam se da će moj stožer jednako tako nastaviti i s novim trenerom kojega respektiram i smatram da je pravi izbor za mojega nasljednika. Odlazak je težak, jako sam se vezao za ovu grupu ljudi, međutim pojavila se prilika koju je teško propustiti i koju malo tko ima u životu. Stvarno se nadam da ću iskoristiti priliku koju sam dobio od gospodina Bilića – rekao je bivši trener Orijenta 1991.