Nagrada

Luki Modriću Srebrna lopta klupskog SP-a

Hina

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Najbolji igrač turnira je napadač Cristiano Ronaldo koji je u finalu zabio tri gola. Modrić, 31-godišnji vezni igrač, u polufinalu je protiv meksičke Americe bio proglašen igračem utakmice



Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dobio je u nedjelju srebrnu statuu za drugog najboljeg igrača svjetskog klupskog prvenstva koje je osvojio njegov Real Madrid pobjedom od 4-2 nad japanskom Kashimom.


Najbolji igrač turnira je napadač Cristiano Ronaldo koji je u finalu zabio tri gola. Modrić, 31-godišnji vezni igrač, u polufinalu je protiv meksičke Americe bio proglašen igračem utakmice.


Pobjednik Lige prvaka Real Madrid postao je svjetski klupski prvak nakon što je u nedjelju u finalu sa 4-2, ali tek nakon produžetaka, slavio protiv domaćina Kashime. Luka Modrić je igrao do 106. minute kada ga mijenja Mateo Kovačić.




Poveo je Real golom Benzeme u 10. minuti nakon što je Luka Modrić pucao prema golu japanske momčadi, ali se ona odbila od vratara do Benzeme koji je bio precizan. 


No, u 44. minuti nakon pogreške Realove obrane Gaku Shibasaki pogađa za japansku momčad za 1-1. Deset minuta nakon početka drugog poluvremena Japanaci povećavaju na 2-1, strijelac je ponovno Shibasaki nakon još jedne loše reakcije obrane Reala.  


U 59. minuti sudac dodjeljuje žuti karton Yamamotu koji je srušio Lucasa, a s bijele točke je precizan Cristiano Ronaldo. U zadnjih 30 minuta slijedi opsada japanskog gola, no bez pogotka i utakmica odlazi u produžetke. 


Sedam minuta nakon početka prvog produžetka Ronaldo zabija svoj drugi gol na utakmici za vodstvo Reala od 3-2, a u 104. minuti i treći pogodak za konačan rezultat.


Realu je ovo druga titula svjetskog klupskog prvaka poslije 2014. godine. Treće mjesto zauzeo je kolumbijski Atletico Nacional koji je u ranije odigranoj utakmici danas bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca od meksičkog Cluba America.