Izostao zbog slučaja Mamić?

Luka Modrić nije došao na pripreme Reala

Hina

Reuters

Reuters

Modrićev izostanak u četvrtak nije objašnjen. Iz Reala su odbili reći hoće li Modrić svjedočiti u Hrvatskoj i hoće li će zbog toga propustiti klupske obveze

MADRID Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić (29), koji je prema pisanju medija u Hrvatskoj jedan od svjedoka u sudskom procesu protiv braće Mamić, u četvrtak se nije pojavio u Madridu na prvom sastanku s novim trenerom Rafaelom Benitezom.Iz Reala su odbili reći hoće li Modrić svjedočiti u Hrvatskoj i hoće li će zbog toga propustiti klupske obveze.

U četvrtak popodne su igrači Reala imali prvi sastanak s Benitezom, a u petak su u 8.15 sati ujutro u klupskom centru Valdebebas počeli liječničke preglede uoči nove sezone. Momčad u nedjelju putuje na pripreme u Australiju.


Na okupljanju se nisu pojavili Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Casemiro i Modrić. Ronaldo će s godišnjeg odmora direktno otići u Australiju, a Kolumbijac James i Brazilac Casemiro, koji su igrali na Copa Americi, dobili su slobodne dane i neće ići na put.


Modrićev izostanak u četvrtak nije objašnjen.




»Osim informacije koju smo objavili na klupskoj stranici ne možemo ništa drugo reći«, rekao je Hini glasnogovornik Juan Camilo Andrade Canal.


Za petak su predviđena dva treninga zatvorena za novinare i javnost.


Predsjednik kluba Florentino Perez odbio je u utorak razgovarati s novinarima nakon što je izašao iz crkve pokraj stadiona Santiago Bernabeu gdje je održana misa za legendarnog igrača Real Madrida Alfreda di Stefana preminulog prošle godine.


»Modrić je jako dobar i važan igrač no zasad ne mogu ništa više reći«, rekao je Hini prošlog mjeseca.


Perez i igrači okupljeni u četvrtak u svlačionici su pozdravili novog suigrača, brazilskog braniča Danila, a u ormariću s brojem 19 i Modrićevim prezimenom bila je obješena zimska jakna, žuta kuverta i druge stvari, pokazuje fotografija koju je klub objavio na svojoj stranici.


Luka Modrić je u travnju ozlijedio desno koljeno u prvenstvenoj utakmici protiv Malage, a nakon toga nije odigrao niti jednu utakmicu. Real Madrid za osam dana u Melbourneu igra prvu utakmicu međunarodnog turnira protiv Rome što bi mogla biti prva Modrićeva utakmica nakon ozljede.


Real Madrid će ondje odmjeriti snage i s Manchester Cityjem, a potom će iz Australije otići u Kinu. U gradu Guangzhou čeka ga ogled s milanskom Interom za kojeg igraju Mateo Kovačić (21) i Marcelo Brozović (22).


U Šangaju će, pak, 30. srpnja igrati protiv Milana, a onda se vratiti u Madrid gdje će odigrati prijateljsku utakmicu za koju klub traži protivnika.


Španjolsko prvenstvo počinje 22. kolovoza.


Modrić u petak nije bio dostupan za komentar.