Kapetan vatrenih

Luka Modrić: ‘Idemo i u Grčku odigrati jednako veliku utakmicu. Bila bi tragedija da ovo propustimo’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Kapetan Luka Modrić danas je odigrao veliku utakmicu, a postigao je i pogodak iz jedanaesterca. No i on se slaže da je napravljeno tek – pola posla.


– Odigrali smo stvarno vrhunsku utakmicu, od prvog do zadnjeg igrača. Presretni smo zbog rezultata, šteta samo zbog tog pogotka kojeg smo primili iz prvog udarca, ali ne možemo biti nezadovoljni. No napravili smo samo pola posla i moramo jednako veliku utakmicu odigrati i tamo, kaže Modrić, žaleći što Hrvatska nije postigla još koji pogodak, iako bi ovaj rezultat svi potpisali da im ga je netko ponudio prije početka utakmice.


– Ovo je veliki rezultat, no ne smijemo upasti u euforiju. Čeka nas još 90 minuta. Moramo biti na istom nivou ako želimo ići u Rusiju. Ovo može biti varljiv rezultat ako i u uzvratu ne odigramo ovako veliku utakmicu kao u Zagrebu. Bila bi stvarno tragedija da propustimo ovo. Moramo se dobro rekuperirati i ponoviti večerašnju predstavu. Sigurno se nećemo braniti tamo, zaključio je Modrić.




Zadovoljan je nakon susreta bio i Ivan Rakitić.


– Ovo je naša najbolja utakmica u zadnjih nekoliko godina, ali moramo biti svjesni da će nas u Ateni čekati pakao. Bit će teško, a ja dobro znam kako je igrati na tom stadionu. Moramo se postaviti jednako čvrsto, u tom slučaju sigurno idemo u Rusiju, poručio je Rakitić.