Utakmica večeri

Liga prvaka: Tottenham ”razbio” Real i izborio osminu finala

Hina

Reuters

Reuters

Nakon PSG-a i Bayerna plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili su i engleski klubovi Manchester City i Tottenham. Tottenham je u susretu 4. kola H skupine u Londonu deklasirao europskog prvaka Real Madrid 3-1, dok je City plasman u osminu finala osigurao gostujućom pobjedom protiv Napolija 4-2 upisavši četvrtu pobjedu u skupini F.

Tottenham je odigrao fantastičnu utakmicu i ‘razbio’ je blijedi i nevidljivi Real. Bio je to njihov šesti međusobni susret i prva pobjeda londonskog kluba nakon tri poraza i dva remija.


Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Dele Alli (27, 56), a među strijelce se upisao i Christian Eriksen (65), dok je pogodak za goste zabio Cristiano Ronaldo u 80. minuti.Engleski sastav je poveo u 27. minuti nakon fantastične akcije koju je pogotkom okrunio Alli. Winks je sjajno prebacio loptu na krilo gdje je Trippier iz prve ubacio pred gol, a Dalli zabio za vodstvo domaćina. U 41. minuti Tottenham je mogao povećati vodstvo, no Harry Kane je promašio zicer.

U 58. minuti nastala je ‘ludnica’ na Olimpijskom stadionu nakon što je Alli zabio svoj drugi pogodak. Potop ‘Kraljevskog kluba’ nastavio se u 65. minuti kada je Eriksen nakon Kaneove asistencije izbio sam ispred Kike Casille i rutinski zabio za 3-0. Real je smanjio u 80. minuti golom Cristiana Ronalda. Luka Modrić je igrao do 81. minute, dok Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata zbog ozljede.


U drugom susretu iz ove skupine Borussia Dortmund je još jednom razočarala odigravši 1-1 protiv APOEL-a baš kao i u prošlom kolu. Borussija je povela u 29. minuti preko Raphaela Guerreirta, no u 51. minuti je Pote izjednačio.


Trenutačno na ljestvici vodi Tottenham sa 10 bodova, Real Madrid ima sedam, a Borussija i APOEL imaju po dva boda.Sjajna utakmica je odigrana i u Napulju gdje je Manchester City u susretu F skupine pobijedio Napoli 4-2 i osigurao prolaz.

Napoli je fantastično ušao u utakmicu i gosti u prvih pola sata nisu mogli ‘disati’. Sjajno otvaranje domaćin je okrunio vodstvom u 21. minuti kada su Mertens i Insigne izigrali su obranu Cityja s lijeve strane, a Talijan je majstorski prebacio Edersona za vodstvo 1-0.


Gosti su počeli igrati tek nakon pola sata i u 34. minuti su izjednačili. Sane je ubacio s desne strane, a Otamendi glavom na drugoj vratnici zabio za 1-1. Pet minuta kasnije City je mogao do vodstva, no Stones je udarcem glavom sa 10 metara pogodio gredu. Međutim, isti je igrač u 49. minuti bio precizniji i nakon ubačaja iz kornera zabio je za vodstvo gostiju.


Napoli je bio korak do izjednačenja u 54. minuti kada je Insigne uzdrmao vratnicu, no u 62. minuti je Napoli ipak izjednačio, a strijelac je bio Jorginho iz kaznenog udarca. Samo sedam minuta kasnije City je stigao do nove prednosti, a pogodak je zabio Sergio Aguero. Pobjedu gostiju potvrdio je Sterling u posljednjim trenucima. Marko Rog je zaigrao za Napoli u posljednjih 15 minuta.


U drugom susretu Šahtar je pobijedio Feyenoord 3-1 i stigao na korak do plasmana u osminu finala. Nizozemski prvak je poveo u 12. minuti nakon sjajne kontre, a pogodak je postigao Nicolai Jorgensen. Primljeni pogodak kao da je razljutio Ukrajince i Šahtar je u tri minute okrenuo rezultat. U 14. je izjednačio Facundo Ferreyra, a već u 17. minuti je bilo 2-1, a pogodak je postigao Marlos. Marlos je u 68. zabio i za 3-1. Dario Srna je i dalje izvan stroja dok se ne razriješi njegov slučaj pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli.


City trenutačno vodi sa 12 bodova, Šahtar ima devet, Napoli tri, a Feyenoord je bez bodova.U skupini E Liverpool je pobijedio Maribor 3-0, dok je Sevilla bila bolja od Spartaka 2-1.»Redsi« su u Mariboru slavili 7-0, no na svom Anfieldu u ‘šarenom’ sastavu su zabili samo tri gola. Englezi su slomili bunker gostiju u 51. minuti, a pogodak je postigao Salah. Emre Can je u 64. zabio za 2-0, a točku na i stavio je Daniel Sturridge u 90. minuti. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, no Milner je u 52. promašio kazneni udarac. Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool. U drugom susretu Sevilla je pobijedila Spartak 2-1. Clement Lenglet je doveo Andalužane u vodstvo u 30. minuti nakon ubačaja iz kornera, a Sevilla je korak bliže pobjedi stigla u 60. minuti kada je Ever Banega udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 2-0. Nadu gostima vratio je Ze Luis golom u 78. minuti, no do kraja utakmice više nije bilo golova. Mario Pašalić je počeo utakmicu u momčadi Spartaka i na terenu je proveo 57. minuta.Na ljestvici vodi Liverpool s osam bodova, Sevilla ima sedam, Spartak pet, a Maribor jedan bod. U skupini G Bešiktaš i Monaco su odigrali 1-1, dok je Porto pobijedio RB Leipzig 3-1.Bešiktaš je mogao pobjedom osigurati plasman u osminu finala, no i s jednim bodom Turci su korak do ‘europskog proljeća’. Za Monaco je remi ravan porazu jer nakon četiri kola francuski prvak ima samo dva boda.

Monaco je poveo u 45. minuti lijepim golom Marcosa Lopesa sa 18 metara, a izjednačio je Cenk Tosun u 54. minuti iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Jorge oborivši Ricarda Quaresmu. Portugalac je u 58. minuti mogao i sam zatresti mrežu, ali je sa 16 metara prebacio prazna vrata. U posljednjim trenucima susreta sjajnu priliku za Monaco imao je Keita Balde, ali je loše pucao.


Za Monaco je branio hrvatski reprezentativac Danijel Subašić, dok je kod domaćina Matej Mitrović ušao u igru u 75. minuti.U drugom susretu Porto je pobijedio RB Leipzig 3-1. Porto je poveo u 13. minuti golom Hectora Herrere, no u 48. minuti je izjednačio Timo Werner i to tri minute nakon što je ušao u igru. Domaćin je do nove prednosti stigao u 62. minuti golom Danila, a pobjedu domaćina potvrdio je Perreira u sudčkoj nadoknadi.Na ljestvici vodi Bešiktaš sa 10 bodova, Porto ima šest, RB Leipzig četiri boda, a Monaco je posljednji s dva boda.