Ogledi večeri

Liga prvaka: Remi Reala i Tottenhama, City bolji od Napolija

Hina

Reuters

Reuters



Aktualni europski prvak Real Madrid i Tottenham odigrali su 1-1 na Santiago Bernabeu u susretu 3. kola H skupine Lige prvaka, a identičnim rezultatom je završio i ogled APOEL-a i Borussije Dortmund.


Gosti su poveli u 28. minuti nakon autogola Varanea, a izjednačio je Cristiano Ronaldo u 43. minuti iz kaznenog udarca. U nastavku susreta bilo je niz prilika na obje strane, no bila je to večer vratara Keylora Navasa i Huga Llorisa.


Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok se Mateo Kovačić još nije oporavio od ozljede i nije nastupio za ‘Kraljevski klub’. Zanimljivo, bio je to peti međusobni susret Reala i Tottenhama i prvi pogodak kojeg je engleski sastav zabio ‘Los Blancosima’.U drugom susretu iz H skupine Borussia Dortmund je u Nikoziji odigrala tek 1-1 protiv APOEL-a i sve je dalje od plasmana u drugi krug natjecanja. Domaćin je poveo u 62. minuti golom Potea, a izjednačio je pet minuta kasnije Sokratis Papastathopoulos. Na ljestvici vode Real Madrid i Tottenham sa po sedam bodova, dok Borussia Dortmund i APOEL imaju po bod.U skupina F Manchester City je pobijedio Napoli 2-1, dok je Šahtar identičnim rezultatom u Rotterdamu slavio protiv Feyenoorda.City je sjajno otvorio utakmicu i nakon 13 minuta je vodio 2-0 golovima Raheema Sterlinga (9) i Gabriela Jesusa (13). Domaćin je u 25. minuti mogao i do trećeg gola, no Kevin de Bruyne je sa 20-tak metara uzdrmao vratnicu. Napoli je u 38. minuti imao sjajnu priliku smanjiti rezultat, no Dries Mertens je promašio kazneni udarac. U 73. minuti gosti su dobili još jedan kazneni udarac kojeg je izveo Diawara i pogodio. U završnici utakmice Napoli je pokušao izjednačiti, ali nije uspio. Marko Rog nije nastupio za goste,

U drugom susretu Šahtar je na krilima dvostrukog strijelca Bernarda slavio u Rottedamu. Nizozemski prvak je poveo u 8. minuti golom Stevena Berghuisa. Tonny Vilhena je opalio sa 20-tak metara, Andrij Pjatov je kratko odbio, a na loptu je natrčao Berghuis i lako poentirao za vodstvo. Šahtar je izjednačio u 24. minuti nakon što je Fred fantastičnom loptom kroz sredinu uposlio Bernarda koji je izbio ispred Brada Jonesa lakoćom ga zaobišao i zabio za 1-1. Isti je igrač u 54. minuti doveo goste u prednost. Šahtar je u 75. minuti ostao bez isključenog Rakitskog, ali je obranio prednost.




Darijo Srna zbog pozitivnog dopinškog nalaza nije nastupio za Šahtar. Zanimljivo, Šahtar je u dosadašnja četiri ogleda protiv nizozemskih klubova upisao četiri poraza uz razliku pogodaka 3-10 i sada je napokon pobijedio.


Na ljestvici vodi Manchester City s maksimalnih devet bodova, Šahtar je drugi sa šest bodova, Napoli ima tri boda, a Feyenoord je na začelju bez bodova.U Skupina E Liverpool je na gostovanju ‘razbio’ Maribor 7-0. »Redsi« su sav posao obavili već u prvom dijelu postigavši četiri gola, a strijelci su bili Firminho (4), Coutinho (13) i Salah (19, 40). U nastavku susreta među strijelce su se upisali ponovo Firminho (54), Oxlande-Chamberlain (86) te Alexander Arnold (90). Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za Liverpool. Golijadu su vidjeli i gledatelji u Moskvi gdje je Spartak deklasirao Sevillu 5-1, a junak utakmice bio je Nizozemac Promes koji je zabio dva gola i upisao dvije asistencije.Spartak je poveo golom Promesa u 18. minuti, a izjednačio je Simon Kjaer u 30. minuti. Ruski sastav je u 59. minuti stigao do novog vodstva golom Melgareja, a Glušakov je u 67. minuti gurnuo Spartak bliže pobjedi postigavši treći gol. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Luis Adriano golom u 75. minuti za 4-1. Do kraja utakmice domaćin je postigao još jedan gol, a strijelac je ponovio bio Promes u 90. minuti. Mario Pašalić je zaigrao za Spartak od 58. minute.Na ljestvici vode Liverpool i Spartak sa po pet bodova, Sevilla ima četiri boda, a Maribor jedan bod.

U skupini G Bešiktaš je upisao i treću pobjedu porazivši na gostovanju Monaco 2-1. Radamel Falcao je doveo Monaco u vodstvo u 30. minuti, a samo četiri minute kasnije izjednačio je Cenk Tosun. Tosun je u 54. minuti zabio za 2-1 potpuno okrenuvši rezultat. Danijel Subašić je branio za Monaco, dok Matej Mitrović nije nastupio za goste. Bešiktaš na četiri francuska gostovanja upisao četiri poraza i napokon dočekao prvu pobjedu.


RB Leipzig i Porto su odigrali fantastično prvo poluvrijeme sa pet golova, dok su u nastavku mreže mirovale. Na koncu je bilo 3-2 za njemački sastav. Golove za njemačkog doprvaka zabili su Wili Orban (6), Emil Forsberg (38), Jean-Kevin Augustin (41), a za goste Vincent Aboubakar (18) i Marcano (44).Na ljestvici vodi Bešiktaš s devet bodova, RB Leipzig ima četiri boda, Porto tri, a Monaco jedan bod.