Velika prednost

Liga prvaka: Real u Madridu slavio s 3-1 protiv Napolija

Hina

Reuters

Reuters



U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Real je u Madridu slavio s 3-1 protiv Napolija i stekao veliku prednost pred uzvrat za dva tjedna u Napulju.


Pogotke su za Real postigli Karim Benzema (19), Tony Kroos (49) i Casemiro (53), dok je strijelac za Napoli bio Lorenzo Insigne (8). Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, Mateo Kovačić je ostao na klupi, dok Marko Rog i Ivan Strinić nisu bili ni na klupi Napolija.Real je u uzbudljivoj utakmici ipak došao do pobjede i prednosti od dva gola protiv vrlo dobrog Napolija, a Talijane su boljeg rezultat na Bernabeu koštao vrlo loš početak drugog poluvremena kada su primili dva gola.

Već u 17. sekundi susreta vratar Napolija Reina čudesno brani udarac Benzeme iz blizine. No, poveli su gosti, posve neočekivano u 8. minuti nakon što je »zaspao« vratar Reala Keylor Navas. Hamšik je uposlio Insignea koji je vidio da je Navas daleko od svog gola i svladao ga je udarcem s više od 40 metara. U 12. minuti ponovno veliku šansu promašuje Benzema koji glavom s pet metara promašuje vrata nakon centaršuta Ronalda. Francuski napadač svoju treću priliku ipak nije promašio – u 19. minuti je neobranjivo glavom iz blizine pospremio precizno dodavanje Carvajala za izjednačenje. U 26. minuti Ronaldo, nakon dodavanja Modrića, iz izgledne prilike puca iznad gola, a u 42. minuti Benzema promašuje najveću priliku – utrčao je na sjajno dodavanje Ronalda i s šest metara pogodio samo vratnicu.


Real je poveo več na početku drugog dijela zahvaljujući sjajnoj solo-akciji Ronalda koji je od centra povukao loptu, prošao dvojicu igrača gostiju i pronašao Kroosa, koji je s desetak metara bio precizan. Početak drugog dijela kao iz snova za »kraljevski klub« došao je u 53. minuti fantastičnim golom Brazilca Casemira koji je s 20 metara volejem neobranjivo pogodio desni kut vrata Napolija.




U 66. minuti Ronaldo ponovno puca iznad vrata, a 68. minuti napadač Napolija Mertens propušta još bolju priliku i s desetak metara posve neometan snažno puca iznad grede. U 73. minuti Reina brani šut Jamesa, u 83. je neprecizno pokušao i Modrić, a dvije minute kasnije novu izglednu priliku je upropastio lošim šutem Marcelo.


REAL MADRID – NAPOLI 3-1


Pred 80.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Damir Skomina iz Slovenije.


Strijelci: 0-1 Insigne (8), 1-1 Benzema (19), 2-1 Kroos (49), 3-1 Casemiro (53)


REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos (Pepe, 71), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – James(Lucas Vasquez, 76), Benzema (Morata, 81), Cristiano Ronaldo.


NAPOLI: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski (Allan, 75), Diawara, Hamšik (Milik)– Callejon, Mertens, Insigne