Završen transfer

Leovac navukao “crno-bijeli” dres: U Rijeci mi je bilo odlično, ali želio sam nove izazove

Marko Cvijanović

Doživio sam s Rijekom jako puno lijepih trenutaka, osvojili smo Kup i Superkup, napravili lijepe stvari u Europi, ali želio sam nove izazove. Ovo je stepenica više u mojoj karijeri – kaže Marin Leovac



RIJEKA Marin Leovac novi je igrač PAOK-a. Sada već bivši prvotimac »bijelih« potpisao je jučer četverogodišnji ugovor s grčkim prvoligašem temeljem kojega bi navodno godišnje trebao zarađivati 500 tisuća eura, a »Rijeka« od transfera inkasirati milijun i 700 tisuća eura. Navodno zato jer je finacijska pozadina transfera javnosti još uvijek nepoznata. Leovčev zastupnik Boško Balaban cifre smatra dijelom poslovne tajne dviju interesnih strana, ali nije tajna da je zadovoljan zgotovljenim poslom.


Najveći transferi


– Drago mi je da Marin nastavlja karijeru u PAOK-u jer je doista riječ o sređenom, posloženom klubu, koji u zadnje vrijeme jako puno ulaže. Uostalom, u zadnjih pet dana potpisali su ugovore s četvoricom, petoricom novih igrača. Očito je, dakle, da se žele uključiti u borbu za naslov grčkoga prvaka i istodobno igrati zapaženu ulogu u Europi. Što se transfera tiče, bilo je u jednom trenutku određenih trzavica, ali u kojem ih to transferu nema. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo – rekao je Balaban, koji se može pohvaliti da je sudjelovao u dvama najvećim transferima  »Rijeke« svih vremena nakon što je zastupao Andreja Kramarića koji je zimus otišao u »Leicester City« za 10 milijuna eura.


Marin Leovac napušta »Rijeku« u kojoj se isprofilirao kao jedan od najboljih bočnih igrača na ovim prostorima i ljubimac hrvatskoga izbornika Nike Kovača. U PAOK dolazi kao izričita želja bivšega trenera »Hajduka« Igora Tudora.




– Zadovoljan sam, ovo je stepenica više u mojoj karijeri. U »Rijeci« mi je bilo odlično tijekom protekle dvije sezone, zahvaljujem se klubu na svemu. Doživio sam s »Rijekom« jako puno lijepih trenutaka, osvojili smo Kup i Superkup, napravili lijepe stvari u Europi, ali želio sam nove izazove. Istina je, i »Dinamo« je bio jedna od opcija, ali čvrsto sam želio otići u inozemstvo – kaže Leovac koji je u Solunu dočekan kao zvijezda.


– Na aerodromu me dočekao klupski vozač, interes medija bio je zaista vrlo velik, a u ova dva dana mogao sam se uvjeriti da PAOK funkcionira kao velik i vrlo ozbiljan klub. Sve je u klubu na vrlo visokoj, profesionalnoj razini. Jedva čekam odigrati prvu utakmicu i doživjeti tu atmosferu na našem stadionu o kojoj svi pričaju.


Toumba


Ozračje na Toumbi Leovac će doživjeti 23. kolovoza u prvom kolu grčkoga prvenstva u kojemu PAOK dočekuje »Xanthi«, prije toga će svojoj novoj momčadi čvrsto držati palčeve u dvjema utakmicama play-offa Europske lige protiv »Brönbyja«.


– Budući da sam igrao za »Rijeku« u pretkolu Europske lige, nemam pravo igrati u play-offu, ali steći ću pravo ako PAOK izbori plasman u skupinu. Bez obzira na to što je »Bröndby« protivnik itekako vrijedan pažnje, vjerujem da će moja nova momčad ostvariti taj cilj.


Iako se u prethodna dva dana nije uspio sresti s Igorom Tudorom, Leovac o svom novom treneru ima visoko mišljenje.


– Imat ćemo vremena upoznati se i popričati o tome što očekuje od mene na terenu. Iako ga ne poznam osobno, uvjerio sam se dok je bio trener »Hajduka« da dobro radi svoj posao. Uvjeren sam da ćemo odlično surađivati. Jesam li stigao upoznati grad? Ne previše, ali uvjerio sam se na prvi pogled da je riječ o lijepom gradu, na samom moru. Predstoji mi u idućih nekoliko dana odabrati svoj solunski dom, a onda očekujem da mi se pridruže supruga i sin – zaključio je Leovac koji će u PAOK-u na leđima nositi »četvorku«.