Utakmice Europske lige

Lazio, Marseille i RB Leipzig u četvrtfinalu EL: Dinamo Kijev prokockao dva gola u gostima

Hina

FOTO: Reuters

FOTO: Reuters

Marseille je dva puta stigao do finala Kupa UEFA i oba finala je izgubio, ali u Europskoj ligi nikada nije prošao dalje od osmine finala. Sve do sada. Francuzi su posljednji put izborili plasman u četvrtfinale nekog europskog natjecanja – 2012. kada su izgubili od Bayerna u Ligi prvaka.



ZAGREB – Nogometaši Lazia, RB Leipziga i Marseillea izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige.


Lazio je nakon 2-2 iz prve utakmice, u uzvratu u Kijevu pobijedio Dynamo 2-0. Marseille je pobijedio na gostovanju Athletic Bilbao 2-1, nakon što je pred svojim navijačima slavio 3-1, dok su Zenit i RB Leipzig igrali 1-1, čime je njemački sastav obranio 2-1 pobjedu iz prve utakmice.


Pobjedu talijanskom sastavu u Kijevu donijeli su Lucas (23) i Stefan De Vrij (83). Josip Pivarić je odigrao cijeli susret za ukrajinski sastav.




Marseille je plasman u četvrtfinala izborio s dvije pobjede protiv Athletic Bilbaoa. Nakon domaćih 3-1, OM je u Baskiji pobijedio 2-1. Golove za francuski sastav zabili su Dimitri Payet (38-11m) i Ocampos (52), dok je pogodak za domaćine zabio Williams (74).


Bila je to prva europska gostujuća pobjeda OM nakon četiri remija i tri poraza i samo tri postignuta gola. Marseille je dva puta stigao do finala Kupa UEFA i oba finala je izgubio, ali u Europskoj ligi nikada nije prošao dalje od osmine finala. Sve do sada. Francuzi su posljednji put izborili plasman u četvrtfinale nekog europskog natjecanja – 2012. kada su izgubili od Bayerna u Ligi prvaka.


Zenit i RB Leipzig su odigrali 1-1, a dalje ide njemački sastav koji je u prvom susretu slavio 2-1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Jeana-Kevina Augustina, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Sebastian Driussi. U nastavku susreta Zenit nije stvorio niti jednu ozbiljniju priliku, dok su gosti imali jedanaesterac u 82. minuti, no Wernerov udarac je obranio Andrej Lunev.