Tajna uspjeha

Ladić: Dalić ima korektan pristup prema igračima bez teških riječi i reakcija

Hina

foto HINA/ Damir SENČAR /ds

foto HINA/ Damir SENČAR /ds



ROSTOV NA DONU Pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić bio je zadužen za skautiranje našeg posljednjeg suparnika u skupini, reprezentacije Islanda.


“Island dobro poznajemo jer smo se s njima dosta puta susretali. Iskustva su nam uglavnom pozitivna. Međutim, susret na Svjetskom prvenstvu sasvim je druga priča u odnosu na sve ranije,” naglasio je Ladić dodvši: “Želimo biti prvi u grupi i zadržati pozitivno ozračje.”


Legendarni hrvatski vratar smatra kako Island na ovom svjetskom prvenstvu nije na razini na kojoj je bio na posljednjem EURO-u u Francuskoj gdje je senzacionalno dogurao do četvrtfinala.




“Na ovom turniru za sada nisu na toj razini, ali uopće ne dvojim kako će poduzeti sve da nas pobijede jer to im je jedina mogućnost da se probiju u osminu finala.”


Ladić se osvrnuo i na polemike koje je izazvala najava izbornika Zlatka Dalića da će odmarati ključne igrače.


“Nakon što smo osigurali osminu finala imamo mogućnost zaliječiti neke lakše ozljede, a imamo i pet igrača koje trebamo sačuvati od žutih kartona kako bi mogli igrati u osmini finala.”


Ladić je naglasio kako će ‘Vatreni’ i treću utakmicu u skupini igrati na pobjedu premda smo osigurali plasman u osminu finala.


“Nećemo se mi zabavljati u toj utakmici jer je ovo SP i na njemu nema opuštanja. Ne želimo izgubiti utakmicu kako ne bi pokvarili dobro raspoloženje i atmosferu koju imamo,” naglasio je Ladić dodavši: “Ovdje smo sa 22 igrača, svi su oni ovdje s razlogom, a momčad slažemo onako kako mislimo da je najbolje za određenu utakmicu.”


Praktički svi igrači u reprezentaciji preopuni su hvale za Dalićev način rada i komunikaciju s igračima. Ladić je pokušao otkriti koja je Dalićeva tajna uspjeha za kormilom nacionalne vrste.


“Nema tu neke velike tajne. Dalić je jednostavan i normalan. Ima korektan pristup prema igračima bez teških riječi i naglih reakcija,” poručio je Ladić.